Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Bongers, Hendrikus Theodorus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hendrik Bongers.jpg

Hendrikus Theodorus Bongers werd geboren op 21 augustus 1913 te 's-Heerenberg als zoon van Everhardus Wenceslaus Bongers ('s-Heerenberg, 7 oktober 1883) en Johanna Hendrika Hesseling (Lengel, 10 juli 1882).

Bongers was soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Tijdens zijn opleiding in Nijmegen gold hij nog als inwoner van Bergh, zodat hij officieel vanuit zijn geboorteplaats naar Nederlands-Indië is vertrokken. In het bevolkingsregister is niet genoteerd wanneer dit is gebeurd, maar uit nevenstaand bericht uit De Graafschapbode blijkt dat zijn vertrek omstreeks de eerste week van februari 1940 heeft plaatsgehad.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, nadat Nederlands-Indië in 1942 door de Japanners werd bezet, heeft Bongers het leven verloren. Omtrent de datum, plaats of omstandigheden waaronder dit gebeurd is, is niets bekend. Er is van hem dan ook geen laatste rustplaats bekend.

Bongers' naam staat vermeld in Gedenkboek 40 van de Oorlogsgravenstichting en op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg.

Dit bericht uit De Graafschapbode van 9 februari 1940 vermeldt de personen die in de periode van 31 januari t/m 6 februari 1940 uit de gemeente Bergh zijn vertrokken.


Bronnen