Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Leensen, Wilhelmus Johannes Joseph

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Wilhelmus Johannes Joseph Leensen werd geboren op 27 maart 1925 geboren te Erlecom als zoon van Johannes Theodorus Leensen en Johanna Maria Bosman. Zijn moeder kwam uit 's-Heerenberg en was een dochter van expediteur Willem Theodorus Bosman en Engelina Margeritha Jansen. Leensen woonde in Gendt en is begin 1945 als evacué naar Bergh gekomen.

Hij is op 28 maart 1945, daags na zijn twintigste verjaardag, in 's-Heerenberg overleden nadat hij door granaatscherven in zijn hart was getroffen.

Op zijn bidprentje staat de volgende tekst:


Bid voor de Ziel van Zaliger Wilhelmus Johannes Joseph Leensen, geboren 27 maart 1925 te Ooy bij Nijmegen en door een noodlottig ongeval overleden te 's-Heerenberg 28 maart 1945 en begraven op 't R.K. kerkhof aldaar 2 April 1945.
God is liefde, doch ondoorgrondelijk zijn Z'n wegen. Mijn pelgrimstocht is spoediger ten einde dan ik dacht. Voor mij is de dag des Heeren gekomen, evenals een dief in het midden van den nacht. Slechts twee dagen voor de bevrijding van 's-Heerenberg, maakte een granaatscherf een einde aan z'n jonge leven. Den vrede en de terugkeer naar z'n geboortedorp, mocht hij niet meer meemaken, doch inplaats daarvan gaf O.L. Heer hem den vrede des hemels en een blijvende woonplaats in Z'n Huis.
Gij allen, familie, en vrienden, ik dank U voor alle goede zorgen en voor alles wat gij voor mij gedaan hebt. Mijn dank daarvoor is mijn gebed voor U bij God.

Drukkerij Velthausz & Zn, 's-Heerenberg


Zijn overlijden is op 12 april 1945 aangegeven in de gemeente Bergh. Zijn naam staat op geen van de Berghse oorlogsmonumenten en ook niet in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting. De slachtofferlijst van het Gemeentearchief Bergh vermeldt hem wel.

Bronnen