Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Lenting,Theodorus Wilhelmus Hendrikus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het gedenkteken op het Nederlandse ereveld in Hannover met de namen van 108 Nederlandse oorlogsslachtoffers van wie de stoffelijke resten niet naar dat ereveld konden worden overgebracht. Een van hen is T.W.H. Lenting.
Klik voor een vergroting
Foto: Oorlogsgravenstichting

Theodorus Wilhelmus Hendrikus Lenting werd op 18 december 1923 geboren in Braamt als zoon van Theodorus Hendrikus Lenting en Bendina Willemina Huntink. Het gezin werd op 14 februari 1929 uitgeschreven uit de gemeente Bergh wegens vertrek naar Doesburg.

Lenting was timmerman van beroep. Hij overleed aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op 23 maart 1945 in Hannover. Hij was toen 21 jaar oud. Het ligt voor de hand dat hij in Hannover heeft moeten werken in de Duitse oorlogsindustrie. Over zijn doodsoorzaak is niets bekend.

Zijn stoffelijke resten bevinden zich op het Stadtfriedhof an der Seelhorst in Hannover, maar de ligging van zijn graf is niet (meer) bekend. Daarom is hij een van de 108 Nederlandse oorlogsslachtoffers zonder aanwijsbaar graf, die vermeld staan op een gedenksteen op het Nederlandse ereveld in Hannover. Dit ereveld ligt naast het Stadtfriedhof an der Seelhorst. Verder staat zijn naam vermeld in Gedenkboek 42 van de Oorlogsgravenstichting. In de gedenkboeken van de Oorlogsgravenstichting staan de namen van alle Nederlandse oorlogsslachtoffers zonder aanwijsbare laatste rustplaats.

Bronnen