Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Mediati, Römanö

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Römanö Mediati was onder meer dirigent van Muziekvereniging Sint Jan uit Kilder. Hij vervulde deze functie sinds september 2004. Inmiddels is zijn functie overgenomen door Krijn van Delzen.

Römanö Mediati werd geboren op 15 januari 1978 te Apeldoorn en is met muziek groot gebracht. Vanaf zijn vierde jaar kreeg hij al trekharmonica- en accordeonles van zijn vader. Vier jaar later begon hij op de klarinet en werd hij lid van Harmonie Orkest Brummen. Naast klarinet kwamen er steeds meer instrumenten bij, zoals: esklarinet, altsaxofoon, piano, basklarinet, percussie en pipita.

Zijn muzikale opleiding heeft hij genoten aan Hogeschool de Kunsten in Utrecht. In juni 2001 studeerde hij af als klarinettist bij Bas de Jong.

Tijdens zijn derde jaar begon hij met een tweede hoofdvak, HaFaBra directie bij Danny Oosterman. In juni 2002 heeft hij hiervan de eerste fase afgesloten. Aansluitend volgde hij de opleiding aan het Europese Instituut voor Blaasorkesten in Trento, Italië. Enkele van zijn leermeesters waren daar Jan Cober en Franco Cesarini. Daarnaast studeerde hij in 2001 en 2002 basklarinet bij Harry Sparnaay aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam.

Momenteel is Römanö Mediati als dirigent ook verbonden aan Harmonie De Club Didam en Muziekvereniging Klarenbeek. Daarnaast is hij werkzaam op het Muziek Uitleen en Informatiecentrum (MUI) in Arnhem, voert hij werkzaamheden uit voor de Bond van Orkestdirigenten en is hij examinator op het Centrum voor de Amateurkunst (CVA) te Tilburg. Tevens voert hij muziekgravure in opdracht uit.

Römanö Mediati speelt verder bij diverse ensembles, is een graag geziene gastdirigent op play-in weekenden en soleert regelmatig op klarinet en saxofoon.