Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

N335: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Aanvulling uit genoemde bronnen)
k (correctie tracé)
Regel 2: Regel 2:
 
De '''N335''' is de provinciale weg die begint bij de [[A18]] ten zuiden van [[Nieuw-Dijk]] en via [[Beek]], [[Zeddam]], [[Vinkwijk (buurtschap)|Vinkwijk]], [[Klein-Azewijn]] en [[Ziek]] naar [[Etten]] loopt. Bij Zeddam sluit de weg aan op de [[N316]].
 
De '''N335''' is de provinciale weg die begint bij de [[A18]] ten zuiden van [[Nieuw-Dijk]] en via [[Beek]], [[Zeddam]], [[Vinkwijk (buurtschap)|Vinkwijk]], [[Klein-Azewijn]] en [[Ziek]] naar [[Etten]] loopt. Bij Zeddam sluit de weg aan op de [[N316]].
  
De N335 is ontstaan uit de grindwegen Zeddam-[[Terborg]] en [[Didam]]-Zeddam. De grindweg Zeddam-Terborg is in [[1855]] aangelegd tussen de IJsselpoort in Terborg en [[Café Restaurant Het Tolhuis|het Tolhuis]] aan de [[grindweg Zutphen-Emmerik]] bij Zeddam. In het verlengde werd in [[1859]] de grindweg Didam-Zeddam aangelegd. Op beide wegen werd tot 1 januari [[1906]] [[Tolrecht|tol geheven]]. Op het grondgebied van de voormalige [[gemeente Bergh]] was dit in [[Tol in Beek|Beek]] en in [[Tol in Vinkwijk|Vinkwijk]].
+
De N335 is ontstaan uit de grindwegen Zeddam-[[Terborg]] en [[Didam]]-Zeddam. De grindweg Zeddam-Terborg is in [[1855]] aangelegd tussen de IJsselpoort in Terborg en [[Café Restaurant Het Tolhuis|het Tolhuis]] aan de [[grindweg Zutphen-Emmerik]] bij Zeddam. In het verlengde werd vanaf [[1856]] de grindweg Didam-Zeddam aangelegd. Op beide wegen werd tot 1 januari [[1906]] [[Tolrecht|tol geheven]]. Op het grondgebied van de voormalige [[gemeente Bergh]] was dit in [[Tol in Beek|Beek]] en in [[Tol in Vinkwijk|Vinkwijk]].
  
Het begin en het einde van het oorspronkelijke traject horen niet meer bij de N335, maar sluiten daar nog wel op aan. In Didam is dit de Bievankweg en in Etten en Terborg respectievelijk de Zeddamseweg en de Ettensestraat. De N335 sluit even ten zuiden van Etten aan op de N317.
+
Het begin en het einde van het oorspronkelijke tracé horen niet meer bij de N335, maar sluiten daar nog wel op aan. In Didam zijn dit de Beekseweg en de Tolweg en daarna op Berghs grondgebied de [[Didamseweg]] en de [[Berkenlaan]]. Het weggedeelte tussen de Berkenlaan en de A18 maakte dus geen deel uit van de oorspronkelijke grindweg Didam-Zeddam. In Etten en Terborg horen respectievelijk de Zeddamseweg en de Ettensestraat niet bij de N335. Deze weg sluit even ten zuiden van Etten aan op de N317.
  
In de voormalige [[gemeente Bergh]] heeft de N335 meerdere [[Straten|straatnamen]]:
+
In de voormalige gemeente Bergh heeft de N335 meerdere [[Straten|straatnamen]]:
  
*[[Arnhemseweg]] van de A18 tot de [[Berkenlaan]]
+
*[[Arnhemseweg]] van de A18 tot de Berkenlaan
 
*[[Beekseweg]] van de Berkenlaan tot het Tolhuis bij de N316
 
*[[Beekseweg]] van de Berkenlaan tot het Tolhuis bij de N316
 
*[[Terborgseweg Zeddam]], de verbinding tussen twee gedeelten van de N316
 
*[[Terborgseweg Zeddam]], de verbinding tussen twee gedeelten van de N316

Versie van 12 jan 2020 om 15:11

Route en geschiedenis

De N335 is de provinciale weg die begint bij de A18 ten zuiden van Nieuw-Dijk en via Beek, Zeddam, Vinkwijk, Klein-Azewijn en Ziek naar Etten loopt. Bij Zeddam sluit de weg aan op de N316.

De N335 is ontstaan uit de grindwegen Zeddam-Terborg en Didam-Zeddam. De grindweg Zeddam-Terborg is in 1855 aangelegd tussen de IJsselpoort in Terborg en het Tolhuis aan de grindweg Zutphen-Emmerik bij Zeddam. In het verlengde werd vanaf 1856 de grindweg Didam-Zeddam aangelegd. Op beide wegen werd tot 1 januari 1906 tol geheven. Op het grondgebied van de voormalige gemeente Bergh was dit in Beek en in Vinkwijk.

Het begin en het einde van het oorspronkelijke tracé horen niet meer bij de N335, maar sluiten daar nog wel op aan. In Didam zijn dit de Beekseweg en de Tolweg en daarna op Berghs grondgebied de Didamseweg en de Berkenlaan. Het weggedeelte tussen de Berkenlaan en de A18 maakte dus geen deel uit van de oorspronkelijke grindweg Didam-Zeddam. In Etten en Terborg horen respectievelijk de Zeddamseweg en de Ettensestraat niet bij de N335. Deze weg sluit even ten zuiden van Etten aan op de N317.

In de voormalige gemeente Bergh heeft de N335 meerdere straatnamen:

Volgens de politie gebeuren de meeste ongelukken in de gemeente Montferland op deze weg. "Te hard rijden is een belangrijke oorzaak voor veel van de ongevallen." Op de hele N335 zijn in de periode van 2002 tot en met 2007 158 ongevallen gebeurd, aldus dagblad De Gelderlander van 21 november 2008.

Zijwegen

in Beek

in Zeddam

in Azewijn

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bronnen