Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Olsthoorn, Martinus Ludovicus Adrianus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Olsthoorns graf op het Ereveld Loenen
Foto Oorlogsgravenstichting

Martinus Ludovicus Adrianus Olsthoorn werd geboren op 28 juni 1914 in Delft als zoon van Franciscus Oltshoorn en Maria van Dal. Van beroep was hij machinaal-houtbewerker.

Aan het eind van de oorlog werd hij bij een razzia opgepakt, waarschijnlijk bij die van 9 december 1944 in zijn woonplaats Delft. Hij werd afgevoerd naar Kamp Rees. Vandaar werd hij begin februari 1945, samen met andere zieke en verzwakte dwangarbeiders, overgebracht naar 's-Heerenberg om verpleegd te worden. De meeste van hen werden in het noodziekenhuis in het Patersklooster ondergebracht, maar een aantal werd, direct of na een aantal dagen, opgenomen in het Theresiaziekenhuis. Olsthoorn was een van hen.

Hij overleed op 4 februari 1945. Zijn overlijden werd twee dagen later aangegeven in de gemeente Bergh door Hendrika Elisabeth Maria Suer, een religieuze van het Theresiaziekenhuis. Ook de overlijdens van de dwangarbeiders Van Egmond, De Jongh, De Reus, Romijn en Spijker werden aangegeven door een religieuze van het Theresiaziekenhuis.

Oltshoorn werd begraven op het r.-k. kerkhof te 's-Heerenberg en later herbegraven op het Ereveld Loenen, vak A, nummer 536, naast C.J. Boeljon.

Bronnen