Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Overgoor, Josephus Johannes: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Bronnen: link hersteld)
k (aanvullingen uit genoemde bronnen / Niet nawijsbare bron Gelderlander verwijders)
Regel 1: Regel 1:
'''Joep Overgoor''' uit [[Vinkwijk]] werd geboren op 24 november [[1913]] als zoon van
+
'''Joep Overgoor''' uit [[Vinkwijk]] werd geboren op 24 november [[1913]] als zoon van [[Overgoor, Theodorus Gerardus Johannes| Theodorus Gerardus Johannes Overgoor]] en Maria Kamperman.
[[Overgoor, Theodorus Gerardus Johannes| Theodorus Gerardus Johannes Overgoor]] en Maria Kamperman.
 
  
 
Joep was metselaar. Hij verhuisde in februari [[1935]] naar Tilburg, maar kwam in september van dat jaar weer terug.  
 
Joep was metselaar. Hij verhuisde in februari [[1935]] naar Tilburg, maar kwam in september van dat jaar weer terug.  
  
Op 22 juli [[1938]] vertrok hij vanuit Vinkwijk naar [[Indiëgangers|Nederlands-Indië]]. Het is niet zeker wat hij in Indië heeft gedaan. [[Lukkezen, Jan|Jan Lukkezen]] herinnert zich Joep als militair, wat een aanwijzing is dat hij bij het [[KNIL-militairen|KNIL]] heeft gediend. In dat geval zou hij een opleiding bij de Koloniale Reserve in Nijmegen moeten hebben gehad, maar het [[Bevolkingsregister]] vermeldt hier niets over.  
+
Op 22 juli [[1938]] werd hij wegens vertrek naar [[Indiëgangers|Nederlands-Indië]] uitgeschreven uit de [[gemeente Bergh]]. Het is niet zeker wat hij in Indië heeft gedaan. [[Lukkezen, Jan|Jan Lukkezen]] herinnert zich Joep als militair, wat een aanwijzing is dat hij bij het [[KNIL-militairen|KNIL]] heeft gediend. In dat geval zou hij een opleiding bij de Koloniale Reserve in Nijmegen moeten hebben gehad, maar het [[Bevolkingsregister]] vermeldt hier niets over.  
  
Wat hij in Indië ook gedaan heeft, hij was vrij snel weer terug (te snel voor een KNIL-militair). Begin mei [[1940]], heel kort voor de [[Militairen van mei 1940|Duitse inval]] was hij weer terug in Vinkwijk
+
Begin mei [[1940]], heel kort voor de [[Militairen van mei 1940|Duitse inval]], was hij weer terug in Vinkwijk. Mogelijk was hij met verlof in Nederland, want volgens onbevestigde berichten heeft hij de [[Tweede Wereldoorlog]] in Japanse gevangenschap doorgemaakt. In dat geval is hij juist voordat in Nederland de oorlog uitbrak, nog teruggekeerd naar Nederlands-Indië.
 +
 
 +
Joep overleed in [[Doetinchem]] op 5 januari [[1997]]. Hij werd begraven op de r.-k. begraafplaats in [[Gemeente Hengelo|Hengelo (Gld.)]].
  
 
== Bronnen ==
 
== Bronnen ==
*[http://www.achterhoeksarchief.nl/bevolkingsregister Bevolkingsregister Bergh]
+
*[[Bevolkingsregister|Bevolkingsregister Bergh]]
*[[Gelderlander|de Gelderlander]] van 8 mei 1940
+
*[http://www.online-familieberichten.nl Online-Familieberichten]
 +
*[http://www.graftombe.nl Graftombe.nl]  
  
 
{{Onderwerp|Indiëgangers}}
 
{{Onderwerp|Indiëgangers}}

Versie van 8 jan 2013 om 10:21

Joep Overgoor uit Vinkwijk werd geboren op 24 november 1913 als zoon van Theodorus Gerardus Johannes Overgoor en Maria Kamperman.

Joep was metselaar. Hij verhuisde in februari 1935 naar Tilburg, maar kwam in september van dat jaar weer terug.

Op 22 juli 1938 werd hij wegens vertrek naar Nederlands-Indië uitgeschreven uit de gemeente Bergh. Het is niet zeker wat hij in Indië heeft gedaan. Jan Lukkezen herinnert zich Joep als militair, wat een aanwijzing is dat hij bij het KNIL heeft gediend. In dat geval zou hij een opleiding bij de Koloniale Reserve in Nijmegen moeten hebben gehad, maar het Bevolkingsregister vermeldt hier niets over.

Begin mei 1940, heel kort voor de Duitse inval, was hij weer terug in Vinkwijk. Mogelijk was hij met verlof in Nederland, want volgens onbevestigde berichten heeft hij de Tweede Wereldoorlog in Japanse gevangenschap doorgemaakt. In dat geval is hij juist voordat in Nederland de oorlog uitbrak, nog teruggekeerd naar Nederlands-Indië.

Joep overleed in Doetinchem op 5 januari 1997. Hij werd begraven op de r.-k. begraafplaats in Hengelo (Gld.).

Bronnen

Sjabloon:Onderwerp