Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ringelsestraat: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Ringelsestraat''' in Azewijn is een doodlopende, niet toegankelijke zijweg van de Reefweg. Hij ligt op de grens met de gemeente Oude IJsselstreek,...')
 
(aanvulling kaart 1822)
Regel 1: Regel 1:
 +
[[Bestand:Ringelsestraat 1822.jpg|thumb|400px|<center>'''1822'''</center>]]
 
De '''Ringelsestraat''' in [[Azewijn]] is een doodlopende, niet toegankelijke zijweg van de [[Reefweg]]. Hij ligt op de grens met de gemeente [[Oude IJsselstreek]], zodat er ook vermeldingen zijn als zou de weg in deze gemeente liggen.
 
De '''Ringelsestraat''' in [[Azewijn]] is een doodlopende, niet toegankelijke zijweg van de [[Reefweg]]. Hij ligt op de grens met de gemeente [[Oude IJsselstreek]], zodat er ook vermeldingen zijn als zou de weg in deze gemeente liggen.
  
Van oudsher is de ''Ringelsche Straat'' (in deze oude spelling) een [[gemeente Bergh|Berghse]] weg. De naam verschijnt voor het eerst op een topografische kaart uit [[1880]] als zijweg van de toenmalige [[Klagensche Straat]] (nu [[Dr. Hoegenstraat]]). Op het terrein tussen deze Ringelsche Straat en de huidige [[Terborgseweg Azewijn| Terborgseweg]] ([[N335]]) verrees in het begin van de [[vorige eeuw|20e eeuw]] de [[Daas Baksteen B.V.|steenfabriek van Den Daas]].
+
Van oudsher is de ''Ringelsche Straat'' (in deze oude spelling) een [[gemeente Bergh|Berghse]] weg. Hij staat al op de kaart van sectie B (Azewijn ten Oosten) van de [[Kadastrale gemeente Netterden]] uit [[1822]]. Op de uitsnede hiernaast loopt de weg (klik meermaals op de afbeelding voor een vergroting) langs de bovenkant en maakt dan een scherpe bocht naar de rechter benedenhoek.
  
De naam Ringelsche Straat is tot [[1954]] op de topografische kaarten te zien. Rond die tijd verdween niet alleen de naam, maar ook de weg, die door het bedrijfsterrein van Den Daas werd opgeslokt.
+
Op een topografische kaart uit [[1880]] staat hij als zijweg van de toenmalige [[Klagensche Straat]] (nu [[Dr. Hoegenstraat]]). Het weggedeelte na de scherpe bocht is verdwenen. Op het terrein tussen deze Ringelsche Straat en de huidige [[Terborgseweg Azewijn| Terborgseweg]] ([[N335]]) verrees in het begin van de [[vorige eeuw|20e eeuw]] de [[Daas Baksteen B.V.|steenfabriek van Den Daas]].
  
In [[2011]] verscheen de naam Ringelsestraat op de topografische kaart.
+
De naam Ringelsche Straat is voor dit weggedeelte tot [[1954]] op de topografische kaarten te zien. Rond die tijd verdween niet alleen de naam, maar ook de weg, die door het bedrijfsterrein van Den Daas werd opgeslokt.
  
==Kaart==
+
In [[2011]] verscheen de naam Ringelsestraat op de topografische kaart. Het is nu het andere uiteinde van de kaart uit 1822.
 +
<br clear=all/>
 +
==Kaarten 1954 en 2011 ==
 
De Ringelsestraat staat niet met naam op de OpenStreetMap die [[Berghapedia]] gebruikt.  Onderstaande kaarten zijn van Topotijdreis.
 
De Ringelsestraat staat niet met naam op de OpenStreetMap die [[Berghapedia]] gebruikt.  Onderstaande kaarten zijn van Topotijdreis.
 
{|
 
{|

Versie van 28 aug 2020 om 13:20

1822

De Ringelsestraat in Azewijn is een doodlopende, niet toegankelijke zijweg van de Reefweg. Hij ligt op de grens met de gemeente Oude IJsselstreek, zodat er ook vermeldingen zijn als zou de weg in deze gemeente liggen.

Van oudsher is de Ringelsche Straat (in deze oude spelling) een Berghse weg. Hij staat al op de kaart van sectie B (Azewijn ten Oosten) van de Kadastrale gemeente Netterden uit 1822. Op de uitsnede hiernaast loopt de weg (klik meermaals op de afbeelding voor een vergroting) langs de bovenkant en maakt dan een scherpe bocht naar de rechter benedenhoek.

Op een topografische kaart uit 1880 staat hij als zijweg van de toenmalige Klagensche Straat (nu Dr. Hoegenstraat). Het weggedeelte na de scherpe bocht is verdwenen. Op het terrein tussen deze Ringelsche Straat en de huidige Terborgseweg (N335) verrees in het begin van de 20e eeuw de steenfabriek van Den Daas.

De naam Ringelsche Straat is voor dit weggedeelte tot 1954 op de topografische kaarten te zien. Rond die tijd verdween niet alleen de naam, maar ook de weg, die door het bedrijfsterrein van Den Daas werd opgeslokt.

In 2011 verscheen de naam Ringelsestraat op de topografische kaart. Het is nu het andere uiteinde van de kaart uit 1822.

Kaarten 1954 en 2011

De Ringelsestraat staat niet met naam op de OpenStreetMap die Berghapedia gebruikt. Onderstaande kaarten zijn van Topotijdreis.

1954
2011

Bron