Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Straus, Sallie

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Sallie Straus werd op 24 november 1924 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Leopold Straus en Lea Jacob. Van beroep was hij elektricien.

Sallie is op 31 maart 1944 omgekomen op een onbekende plaats in Polen. Hij was 19 jaar oud.

Van het gezin waartoe Sallie behoorde, heeft alleen zijn zus Sara de oorlog overleefd. Zijn broers stierven elk op een andere plaats. Alleen de jongste, Benno, is mogelijk tot het einde bij zijn ouders geweest. Hij is net als zijn vader en moeder al op 14 mei 1943 omgekomen in het vernietigingskamp Sobibor in Polen.

Sallie en zijn naasten worden herdacht op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg. Verder staan zij vermeld in het Digitaal Monument van de Joodse Gemeenschap, het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting en Yad Vashem's Central Database of Shoah Victims' Names.

Sallies overlijden is niet in de gemeente Bergh aangegeven, maar dat van zijn ouders en broers wel. De datums van aangifte zijn 19 december 1949 (zijn vader en zijn broer Benno), 30 december 1949 (zijn moeder), 17 mei 1950 (zijn broer Max) en 18 november 1950 (zijn broer Jopie).

Bronnen