Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Tempelheerstraat: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (cat)
k (redactie)
Regel 1: Regel 1:
De '''Tempelheerstraat''' in [[Beek]] is een verwijzing naar de Tempelridders die op de [[Byvanck]] zouden hebben gewoond en waarover op lange winteravonden spannende verhalen werden verteld. Het onderwerp is momenteel actueel in verband met het verschijnen van een boek naar aanleiding van een document dat zes jaar geleden in het Vaticaans Archief werd gevonden. In [[1314]] heeft de Paus de Tempelridders vrijgesproken van Godslastering. Dat is nooit openbaar gemaakt omdat wereldheersers die belust waren op geld en macht dit 'onder de pet' hielden. Ze hadden zelf een oogje op de omvangrijke bezittingen van de Tempelridders.
+
De '''Tempelheerstraat''' in [[Beek]] is een verwijzing naar de Tempelridders die op de [[Byvanck]] zouden hebben gewoond en waarover op lange winteravonden spannende verhalen werden verteld. Het onderwerp is momenteel actueel in verband met het verschijnen van een boek naar aanleiding van een document dat zes jaar geleden in het Vaticaans Archief werd gevonden. In [[1314]] heeft de paus CLemens V de Tempelridders vrijgesproken van godslastering. Dat is nooit openbaar gemaakt omdat wereldheersers die belust waren op geld en macht dit 'onder de pet' hielden. Ze hadden zelf een oogje op de omvangrijke bezittingen van de Tempelridders.
 
 
{{Onderwerp|Straten|Beek}}
 
  
 
[[Categorie: Straten Beek]]
 
[[Categorie: Straten Beek]]

Versie van 10 mrt 2016 om 19:03

De Tempelheerstraat in Beek is een verwijzing naar de Tempelridders die op de Byvanck zouden hebben gewoond en waarover op lange winteravonden spannende verhalen werden verteld. Het onderwerp is momenteel actueel in verband met het verschijnen van een boek naar aanleiding van een document dat zes jaar geleden in het Vaticaans Archief werd gevonden. In 1314 heeft de paus CLemens V de Tempelridders vrijgesproken van godslastering. Dat is nooit openbaar gemaakt omdat wereldheersers die belust waren op geld en macht dit 'onder de pet' hielden. Ze hadden zelf een oogje op de omvangrijke bezittingen van de Tempelridders.