Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Wessel, Johannes Gerhardus Jacobus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Johannes Gerhardus Jacobus van Wessel werd op 8 februari 1913 geboren in Stokkum als zoon van Johannes Hendrikus van Wessel en Geertruida Wilhelmina van Wessel.

Vanaf zijn zeventiende was hij boerenknecht op meerdere plaatsen in Bergh en omgeving. Op 15 juli 1931 werd hij uitgeschreven uit het bevolkingsregister van de gemeente Bergh wegens vertrek naar Angerlo.

Van Wessel overleed in de Tweede Wereldoorlog op 21 januari 1943 in Essen-Borbeck. Het ligt voor de hand dat hij daar heeft moeten werken in de Duitse oorlogsindustrie. In Essen bevonden zich belangrijke staalfabrieken van Krupp, die vaak het doelwit waren van geallieerde bommenwerpers. Aangezien deze bombardementen pas in maart 1943 begonnen, is Van Wessel mogelijk niet het slachtoffer van oorlogsgeweld, maar van een ziekte of ongeluk. Zijn dood was echter wel een gevolg van de oorlogsomstandigheden.

Van Wessel ligt nu begraven op het Nederlandse ereveld in Düsseldorf-Oberbilk, vak C, rij 1, graf 30. Ook Theodorus Gerhardus Albertus Jansen ligt op dit ereveld begraven.

Bronnen