Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bonekamp, Johan

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Kerstactie met de winkeliers van de Kellenstraat in 1967.
Boven v.l.n.r.: Mevr. Van Wijk, mevrouw Giezen, Tonnie van Halteren sr., Annie Giezenaar-Weenink, Gerrie van Halteren, Johan Bonekamp, Godstimmerman Ruikes, Siepie Kinnear (Jopie Pennards), Hendrik Mijnen, Piet Vink, Jan Geven, Theo Klarenaar, Jan ten Have en Arnold Vink.
Onder v.l.n.r.: Gert te Boekhorst, Ton Vijftigschild, Span, Leo Kietselaar, Theet van Uhm, Henk Vink, Arnold Maatman en Henk Gemmink.

Johan Bonekamp werd op 3 oktober 1937 geboren in Voorst.

Hij had vanaf 1962 tot 2005 een schoenenzaak en schoenmakerij aan de Kellenstraat 37 in 's-Heerenberg. Hij verkocht ook kinderschoenen. Midden in de 70er jaren werd de zaak verbouwd en de voorgevel veranderd. In 1989 stopte de schoenenverkoop, maar Johan bleef wel doorgaan met het repareren van schoenen. Daarnaast herstelde hij ook klokken, tassen en naaimachines. De winkel bleef voor deze reparatiewerkzaamheden nog tot 2005 open.

Hij was getrouwd met Riet en had vijf kinderen: Hanneke, Loes, Lucas (Luuk), Thomas en Pieter. Luuk zat op de St.Jozef kleuterschool en Hanneke en Loes op de Mariabasisschool; zie de klassenfoto's op deze pagina's.

Bonekamp overleed op 29 augustus 2021 in Doetinchem, ruim 83 jaar oud.

Op zaterdag 13 november 2021 was de winkel nog eenmaal geopend om de inboedel van Johan Bonekamp te verkopen. Het pand Kellenstraat 37 (gebouwd in 1915) staat sinds november 2021 te koop. Naast de winkelruimte op de begane grond omvat het ook een ruime bovenwoning en zolder.

Aanzicht van de winkel in de Kellenstraat 37 in september 2021
Nogmaals de winkel in september 2021
Advertentie over leegverkoop op 13 november 2021

Bron