Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Booij, Antonius Theodorus te

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Booij, Antoon te)
Ga naar: navigatie, zoeken

Antonius Theodorus (Antoon) te Booij werd op 25 juni 1930 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Bernardus Gerhardus te Booij en Bernhardina Maria Goossen. Hij trouwde in 1955 met Mimi Helmink. Zij kregen twee kinderen: Hans en Inge.

In het jaar van zijn huwelijk startte Antoon ook zijn metaaldraaierij Te Booy in het kippenhok aan de Bovensteenakkers te 's-Heerenberg. Na herhaalde uitbreidingen verhuisde hij in 1968 als één van de eerste bedrijven naar het industrieterrein 't Goor.

In de na-oorlogse jaren was er behoefte aan van alles en nog wat; het bedrijf floreerde. Ook door toepassing van aardgas kreeg Metaaldraaierij te Booy veel nieuwe afnemers: Benraad, DRU, ATAG en PELGRIM. Hierdoor kreeg men ook meer tijd en mogelijkheid om zich met andere zaken bezig te houden.

Antoon was dan ook een verenigingsman. Hij was lid van de vrijwillige brandweer, carnavalsvereniging d'Olde Waskupen en voorzitter van de donateursclub van Harmonie Crescendo. Bij de carnavalsvereniging is hij zelf vier keer Prins Carnaval geweest en gedurende een geruime periode bestuurslid en president.

Te Booij overleed in Nijmegen op 10 augustus 1988, 58 jaar oud.

V.l.n.r.: Jan, Wim, Bernard en Antoon te Booij
op 8 augustus 1956
Prins Antoon V


Bronnen