Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bosch, Bernardus Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Bakker Bernardus Johannes (Bennie) Bosch woonde met zijn gezin in het karakteristieke huis bij de Daltuin in 's-Heerenberg, waar nu goudsmid Hylke de Jong is gevestigd. In de jaren tachtig was er tijdens de carnaval in de woonkamer en keuken een 'illegaal' café gevestigd, alleen toegankelijk voor vrienden en bekenden van de familie.

Zijn bijnaam was Pappa Bosch. Die had hij te danken aan het feit dat zijn vrouw Martina niet alleen tegen haar kinderen, maar ook tegen vreemden zei als ze iets vroegen: "Vraag dat maar even aan Pappa".

Bennie Bosch werd op 8 mei 1925 geboren in 's-Heerenberg als vierde van de acht kinderen van Johannes Theodorus Wilhelmus Bosch en Grada Lamberdina Hakfoort in de Daltuin aan de Stokkumseweg 18 (voorheen B287) in 's-Heerenberg. Hij was een broer van Wim en Fons Bosch.

In oktober 1954 nam hij de bakkers- en kruidenierszaak van zijn vader over, die gevestigd was in zijn ouderlijk huis. In oktober 1968 werd de zaak beëindigd.

Hij trouwde op 20 oktober 1954 in 's-Heerenberg met Martina H. Th. Centen, geboren in Gaanderen.

Bosch overleed op 20 september 1998 in 's-Heerenberg, 73 jaar oud, en werd begraven op de Algemene Begraafplaats in 's-Heerenberg.

Bronnen