Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Frank, David

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

David Frank was koopman in 's-Heerenberg. Hij werd daar op 13 januari 1766 gedoopt als zoon van Meijer Israël Frank en Sibilla Sanders. Hij was een oom van Sara Frank.

David Frank is op 23 december 1800 voor de huwelijkscommissaris in Bredevoort getrouwd met Rebecca Gompers, geboren aldaar rond 1783 als dochter van Benjamin Gompers en Cornelia Israël. Secretaris Joannes de Both heeft dit huwelijk op 28 december in 's-Heerenberg geregistreerd. Uit dit huwelijk zijn geen kinderen bekend.

Zijn vrouw overleed in een onbekend jaar (waarschijnlijk voor de invoering van de burgerlijke stand in 1811). Hij woonde daarna in bij zijn broer Isaäk en diens gezin in een huis in de Kellenstraat.

Hij overleed in 's-Heerenberg op 16 april 1840, 73 jaar oud. Een van de aangevers van zijn overlijden was de slager Simon Cohen.

Het ligt voor de hand dat David Frank begraven werd op de Joodse begraafplaats in 's-Heerenberg, maar daar is geen bewijs voor. Zijn grafsteen is dan in de loop der tijd verloren gegaan. Van zijn broer Nathan is wel een grafsteen aanwezig; de oudste op deze begraafplaats.

Bronnen