Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Giesen, Alphonsus Theodorus Antonius

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Bloem-Fons-Giesen-beloond-voor-inzet-Montferlandnieuws-2010.01.19.jpg

De heer A.T.A. (Fons) Giesen heeft zich jarenlang ingezet voor het verenigingsleven in Lengel. Sinds 1948 was hij als lid en Officier van de Schutterij verbonden aan de Schuttersvereniging St. Antonius te Lengel. Vanaf 1972 was hij actief met het ophalen van oud papier in Lengel en aangrenzende wijken. De opbrengst hiervan is altijd ten goede gekomen aan de diverse Lengelse verenigingen.

Hij was sterk betrokken bij het onderhoud van het oorlogsmonument in Lengel.

Ook bij de carnaval was hij jarenlang actief. Jaren achtereen heeft hij als "Blümke" in de buut gestaan. Ook zijn werkzaamheden bij de voetbalvereniging VVL waren zeer veelzijdig en veelvuldig. Vanaf 1948 was hij immer actief voor de club. Hij was verantwoordelijk voor het speelklaar maken van de velden, hij was speler in diverse elftallen, maar ook als kaderlid, elftalbegeleider en bestuurslid heeft hij zich intensief ingezet. Ook niet onvermeld mag blijven dat de heer Giesen zeer vele jaren kantinebeheerder is geweest.

Van 1966 tot 1970 was de heer Giesen raadsdslid van de gemeente Bergh.

Op zaterdag 16 januari 2010 ontving hij uit handen van burgemeester Leppink-Schuitema van de gemeente Montferland de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nog geen drie weken later, op 3 februari 2010, overleed hij op 78-jarige leeftijd.


Alphonsus-Theodorus Antonius-Giesen-rouwadvertentie-DeGelderlander.jpg

Bron