Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Jacobs, Joseph

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Joseph Jacobs werd op 22 november 1905 geboren in Millingen (Gld.) als zoon van Manuel Jacobs en Sara Northeimer. Hij trouwde midden jaren dertig met zijn nicht Hermina Rosenberg, geboren op 8 april 1908 in 's-Heerenberg als dochter van Gotfried Rosenberg en Evelina Jacobs. Hij veehandelaar en woonde met zijn gezin op het adres Kellenstraat 2 in 's-Heerenberg. Daar werden twee dochters geboren:

Joseph en zijn gezin hebben de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. Zelf overleed hij op 31 maart 1944 op een onbekende plek in Polen, 38 jaar oud. Zijn vrouw en dochtertje Sera Evelina waren toen al dood. Zij waren via de concentratiekampen Vught en Westerbork naar het vernietigingskamp Sobibor in Polen getransporteerd, waar zij op 2 juli 1943 werden omgebracht. Zij waren 35 en twee jaar oud.

Joseph en zijn gezin worden herdacht op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg. Verder worden zij vermeld in het Digitaal Monument van de Joodse Gemeenschap, het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting en Yad Vashem's Central Database of Shoah Victims' Names.

Josephs overlijden is niet aangegeven in de gemeente Bergh, maar dat van zijn vrouw werd er op 28 april 1950 gemeld en dat van zijn dochter op 17 mei 1950.

Bronnen