Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kale Jacob: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Bakker Berntsen en Sophie Rosa)
 
k (Kochbunkers)
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Kale Jacob''' is de naam van een [[Heuvels|heuvel]] waarover [http://www.heemkunde.nl/berghsekernen/kilder/detail/k_hettenheuvel.html hier meer informatie] staat.
+
'''Kale Jacob''' is de naam van een 80,2 meter hoge [[Heuvels|heuvel]] ten noorden van de [[Hettenheuvel]], zo in de volksmond genoemd vanwege de gelijkenis met een kaal hoofd. Niet duidelijk is waarom hij naar Jacob is genoemd.
  
Naar deze heuvel is een rozijnenbol genoemd die wordt gemaakt door [[Bakker Berntsen|Bakker Paul Berntsen]] en verkocht door [[Sophie Rosa]].
+
Vanaf deze zandige kegel kijken we fraai uit over de [[Liemers]] met de massieve [[Didam|Didamse]] Mariatoren, die als een zware grijze zuil oprijst uit een wirwar van daken. [[Doesburg]] en daarachter de hele Veluwezoom tot aan [[Arnhem]] is met helder weer te zien. De noordhelling van de Kale Jacob is boomloos en begroeid met varens.
  
{{Onderwerp|Heuvels|Kilder}}
+
Aan het eind van de [[Tweede Wereldoorlog]] zijn er op de Kale Jacob drie [[Kochbunkers]] aangelegd.
 +
 
 +
Naar deze heuvel is een rozijnenbol genoemd die wordt gemaakt door [[Bakker Berntsen|bakker Paul Berntsen]] en verkocht door [[Sophie Rosa]].
 +
 
 +
[[Categorie:Heuvels]] [[Categorie:Gerechten]] [[Categorie:Toerisme]] [[Categorie:Kilder]]

Huidige versie van 5 apr 2020 om 13:44

Kale Jacob is de naam van een 80,2 meter hoge heuvel ten noorden van de Hettenheuvel, zo in de volksmond genoemd vanwege de gelijkenis met een kaal hoofd. Niet duidelijk is waarom hij naar Jacob is genoemd.

Vanaf deze zandige kegel kijken we fraai uit over de Liemers met de massieve Didamse Mariatoren, die als een zware grijze zuil oprijst uit een wirwar van daken. Doesburg en daarachter de hele Veluwezoom tot aan Arnhem is met helder weer te zien. De noordhelling van de Kale Jacob is boomloos en begroeid met varens.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn er op de Kale Jacob drie Kochbunkers aangelegd.

Naar deze heuvel is een rozijnenbol genoemd die wordt gemaakt door bakker Paul Berntsen en verkocht door Sophie Rosa.