Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Leemereise, Johannes Henricus Gerardus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Boven vlnr: Fons Egging, kapelaan Leemereise, Hans Egging en Gerrit Janse (de köster). Midden: Oswald Dijker, Eddie Bongers, Rob Bekker, Alex Kersten, Rob Velthausz, Walter Meuleman, Stan Bekker, Joop Heuvel of Heuveling, Rik Zuure, Jos Ruks, Fred Jager, Hans Kupers, Anton Schuurman, Jan Wissink, Bartje Geven, Willie Teunissen, Willemsen, Egging, Jan Sikkens en Hans Jansen. Onder: Sikkens, Hans Giezenaar, Hans Kolenbrander, Ton Meijer, Toon ter Horst, John Vermaas, Jos Ross, ?, Erik v.d. Bosch, Fred Heuvel, Bennie Giezenaar, Sikkens, Hans Giezenaar (bakker), Wim van Uhm, Marinus Buiting en Gerard Geers

Johannes Henricus Gerardus Leemereise werd op 11 april 1928 geboren in Boerhaar bij Wijhe.

Hij werd op 24 juli 1960 in Utrecht tot priester gewijd en ging daarna naar Breukelen, zijn eerste standplaats als kapelaan. Vervolgens werd hij op 9 september 1963 kapelaan in de Pancratiusparochie te 's-Heerenberg als opvolger van kapelaan Booyink. Zijn pastoor was pastoor Van Dijk en zijn collega-kapelaan was kapelaan Van Wijnbergen.

Hij was aalmoezenier van het Jongensgilde.

Kapelaan Leemereise vertrok op 4 november 1966 naar Geesteren en werd opgevolgd door kapelaan Assink. Na Geesteren was hij nog kapelaan in Wageningen, waarna hij in 1974 werd benoemd tot pastoor in Gaanderen. In 1981 werd hij overgeplaatst naar De Vecht, een dorp ten noorden van Apeldoorn. Daar ging hij in 1998 met emeritaat en verhuisde naar Wijhe.

In Wijhe bleef emeritus-pastoor Leemereise als assistent actief in de kerkgemeenschap. In 2010 vierde hij zijn 50-jarig priesterfeest met op 25 september een jubileumviering in de kerk van Wijhe en de volgende dag een plechtige eucharistieviering in de kerk van Boerhaar.


Bronnen