Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Mennings, Wilhelmus Hendrikus

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 10 jan 2016 om 15:55 (cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Mennings als militair

Wim Mennings werd geboren te Didam op 26 januari 1920 en overleed te Kilder op 15 juli 1986. Hij was een zoon van Gradus Hendrikus Mennings en Theodora Maria Jansen.

Wim was dienstplichtig soldaat bij het wapen der infanterie en heeft onder andere in de Kolonel Palmkazerne te Bussum gelegen. Hier werden de rekruten van het 8e Regiment Infanterie (8 RI) opgeleid, dus het is aannemelijk dat Wim bij dit regiment heeft gediend.

Begin mei 1940 werd hij naar het front gestuurd, maar vocht slechts een of twee dagen, omdat hij gewond raakte aan zijn knie, waarna hij werd afgevoerd naar een militair hospitaal. Na een korte herstelperiode (Nederland had intussen gecapituleerd) kon hij naar huis.

In 1942 trouwde hij met Wendelina Maria Keuben uit Kilder en hij woonde daar tot aan zijn dood. Op 3 november 1947 werd aan hem toegekend het Oorlogsherinneringskruis met den gesp voor bijzondere krijgsverrichtingen "NEDERLAND MEI 1940"

In 1959 was Wim een van de oprichters van Kilderse carnavalsvereniging de "Dolbotters", waarvan hij de eerste penningmeester werd.

Andere militairen van 8 RI:

Wim Mennings' machtiging tot het dragen van het oorlogsherinneringskruis