Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Migchelbrink, Hermanus Maria

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Herman Migchelbrink werd geboren te Zeddam op 15 augustus 1926 als zoon van Bernardus Gerhardus Franciscus Migchelbrink en Anna Maria Jansen.

Nederlands-Indië

Fuselier bij 6 GRPI

Migchelbrink, Hermanus Maria.jpg

Herman (legernummer 26.08.15.027) was ingedeeld bij het 3e peloton van de 3e compagnie van 6 GRPI, het 6e bataljon van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Dit infanteriebataljon, dat behoorde tot de de F-Brigade, had als tactich nummer 412 BI.

412 BI is op 17 september 1948 met de Waterman naar Indië vertrokken. Na de aankomst in Batavia op 10 oktober werd het gelegerd op West-Java. Aan de Tweede Politionele Actie heeft het bataljon niet actief deelgenomen, hoewel het toen wel in Indië was.

Herman was onder andere in Batavia (Pankalan) en Krawang. Begin 1949 is hij samen met Theo Ariëns in het Militair Hospitaal in Batavia op bezoek geweest bij zijn plaatsgenoot Antoon Berentsen, die daar herstelde van verwondingen.

412 BI werd op 31 mei 1950 gerepatrieerd met de General J.H. McRea. De aankomst in Rotterdam was op 23 juni. Het bataljon heeft dertien man in Indonesië moeten achterlaten.

Andere Fuseliers

Zie ook

Zijn verdere leven

Herman woont nog steeds in Zeddam. Hij neemt nog altijd deel aan veteranenbijeenkomsten, zoals te zien op een foto uit 2007 op de pagina van Piet Vink.