Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Peters, Johannes Wilhelmus Antonius

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Johannes Wilhelmus Antonius Peters werd op 3 maart 1890 geboren in Bergh als zoon van Johannes Peters en Johanna Katharina Hendrina Welting. Op 23 november 1911 trouwde hij in Bergh met Elisabeth Maria Seegers, dochter van Johanna Maria Seegers. Hij woonde met zijn gezin in 's-Heerenberg, Molenstraat 10. Van beroep was hij fabrieksarbeider.

Op 24 maart 1945 werd 's-Heerenberg beschoten door jachtvliegtuigen. Hierbij werd Peters werd door granaatscherven getroffen en overleed aan zijn verwondingen. Hij was 55 jaar oud.

Zijn overlijden werd op 26 maart 1945 aangegeven in de gemeente Bergh. Zijn naam staat op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg en in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting.

1926/1927. Op de voorgrond het bestuur met geheel rechts zittend Jos (Jeu) Peters en daarachter de leden van de BVV. De foto is gemaakt achter het Sint Jozef.
In het jubileumboekje van het 25-jarig bestaan van de voetbal- vereniging MvR (voorheen BVV) is over hem bovenstaande tekst opgenomen.

Bronnen