Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Raaij, Joannes Albertus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hotel-pension Van Raaij

Joannes Albertus van Raaij werd geboren te Wehl op 24 februari 1889 als zoon van Gradus van Raaij en Elisabeth Johanna van Embden. Hij trouwde op 8 november 1921 in 's-Heerenberg met Aleida Theodora Maria van Halteren, geboren op 1 november 1898 als dochter van Johannes van Halteren en Helena Maria Tiemessen.

Hij woonde met zijn gezin aan de Benedendorpsstraat in Zeddam, waar hij een winkel in koloniale waren had, alsmede een hotel-pension. Daarnaast verhuurde hij auto's. Het pension en de autoverhuurinrichting staan vermeld in het Algemeen Adresboek van Nederland voor handel, landbouw, nijverheid en verkeer, editie 1935. Het telefoonboek van Zeddam van dat jaar vermeldt Hotel Pension en Koloniale waren (telefoonnummer 6).

De twee oudste zonen van Van Raaij, Gerrit en Henk waren in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet. Zijn derde zoon, Jan, is na de oorlog als dienstplichtig militair in Nederlands-Indië geweest.

Het hotel aan de Benedendorpsstraat 11 had later de naam Hotel Restaurant Centraal. In de VVV-folder van 1989 staat A. van Raaij als eigenaar vermeld. Het was in die tijd een driesterrenhotel met 20 kamers.

Het hotel is afgebroken voor 1998. Sinds dat jaar staat op deze locatie een nieuwe twee-onder-één-kap woning (huisnummers 11 en 13).

Bronnen