Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Reinders, Hendrikus Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hein Reinders werd geboren op 19 december 1909 als zoon van Bernardus Johannes Reinders en Johanna Petronella Harterink. Hij was getrouwd met Everdina Aleida Bodde. Van beroep was hij expediteur, en in 1940 woonde hij op het adres Kilder 113. Hij overleed op 9 november 1940.

Hij was een broer van Wilhelmus Antonius Reinders.

Reinders was tijdens de Duitse inval in mei 1940 als dienstplichtig militair van de lichting 1929 ingedeeld bij het 11e regiment infanterie (11 RI), dat aanvankelijk achter de Grebbeberg bij Elst in reserve werd gehouden. Gedurende de oorlogsdagen is hij het contact met zijn onderdeel verloren. Enige dagen wist niemand waar hij was, tot de gemeente Bergh op 18 mei bericht ontving dat hij zich weer thuis had gemeld.

Piet en Hend Welling vertellen in hun oorlogsverhaal dat Reinders is overleden aan de gevolgen van een zenuwziekte als gevolg van traumatische ervaringen tijdens de oorlogsdagen.

Een kaart van de Grebbeberg en omgeving, waarop de bataljons van 11 RI in kleine letters als legerkorps- en divisiereserve staan aangegeven.

Andere militairen van 11 RI:


Bronnen