Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Station Kleef: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (sjabloon onderwerp)
k (redactie)
Regel 1: Regel 1:
 
'''Station Kleef''' (Duits: ''Bahnhof Kleve'') is het treinstation in de Duitse stad [[Kleef]].  
 
'''Station Kleef''' (Duits: ''Bahnhof Kleve'') is het treinstation in de Duitse stad [[Kleef]].  
  
Het station was in de 20e eeuw, tot 1991, een belangrijk internationaal station op de route vanaf Düsseldorf via Geldern, Kevelaer, Goch en Kranenburg naar Nijmegen. Tegenwoordig is het een binnenlands eindstation aan de ''Linksniederrheinische Strecke'', de spoorlijn tussen Düsseldorf en Kleef. Hoewel in de omgeving van het station de spoorrails in richting Nijmegen zijn verwijderd, is verderop de spoorlijn van Nijmegen naar Kleef nog grotendeels intact. Het station wordt bediend door de ''Regionalexpress'' 10, ook wel ''Niers Express'' genoemd. die vanuit Düsseldorf via Krefeld naar Kleve rijdt.
+
Het station was in de 20e eeuw, tot [[1991]], een belangrijk internationaal station op de route vanaf Düsseldorf via Geldern, Kevelaer, Goch en Kranenburg naar Nijmegen. Tegenwoordig is het een binnenlands eindstation aan de ''Linksniederrheinische Strecke'', de spoorlijn tussen Düsseldorf en Kleef. Hoewel in de omgeving van het station de spoorrails in richting Nijmegen zijn verwijderd, is verderop de spoorlijn van Nijmegen naar Kleef nog grotendeels intact. Het station wordt bediend door de ''Regionalexpress'' 10, ook wel ''Niers Express'' genoemd, die vanuit Düsseldorf via Krefeld naar Kleef rijdt.
  
Het station had vroeger ook een verbinding naar Rheinhausen, maar ook deze lijn is buiten gebruik (sinds 1990). Nog langer geleden bestond er een [[spoorlijn Zevenaar - Kleef]], waarvan de voertuigen bij Spyck tot 1926 met een spoorpont over de [[Rijn]] werden gezet. De lijn naar Spyck is in 1982 definitief opgeheven, hoewel de spoorbrug bij Griethausen als monument bewaard is gebleven.
+
Het station had vroeger ook een verbinding naar Rheinhausen, maar ook deze lijn is buiten gebruik (sinds [[1990]]). Nog langer geleden bestond er een [[spoorlijn Zevenaar - Kleef]], waarvan de voertuigen bij [[Spijk]] tot [[1926]] met een spoorpont over de [[Rijn]] werden gezet. De lijn naar Spijk is in [[1982]] definitief opgeheven, hoewel de spoorbrug bij Griethausen als monument bewaard is gebleven.
  
{{Onderwerp|Opnebaar vervoer|Duitsland}}
+
{{Onderwerp|Openbaar vervoer|Duitsland}}

Versie van 29 nov 2010 om 13:17

Station Kleef (Duits: Bahnhof Kleve) is het treinstation in de Duitse stad Kleef.

Het station was in de 20e eeuw, tot 1991, een belangrijk internationaal station op de route vanaf Düsseldorf via Geldern, Kevelaer, Goch en Kranenburg naar Nijmegen. Tegenwoordig is het een binnenlands eindstation aan de Linksniederrheinische Strecke, de spoorlijn tussen Düsseldorf en Kleef. Hoewel in de omgeving van het station de spoorrails in richting Nijmegen zijn verwijderd, is verderop de spoorlijn van Nijmegen naar Kleef nog grotendeels intact. Het station wordt bediend door de Regionalexpress 10, ook wel Niers Express genoemd, die vanuit Düsseldorf via Krefeld naar Kleef rijdt.

Het station had vroeger ook een verbinding naar Rheinhausen, maar ook deze lijn is buiten gebruik (sinds 1990). Nog langer geleden bestond er een spoorlijn Zevenaar - Kleef, waarvan de voertuigen bij Spijk tot 1926 met een spoorpont over de Rijn werden gezet. De lijn naar Spijk is in 1982 definitief opgeheven, hoewel de spoorbrug bij Griethausen als monument bewaard is gebleven.

Sjabloon:Onderwerp