Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Station Kleef

Uit Berghapedia
Versie door ArnaudH (overleg | bijdragen) op 28 nov 2010 om 18:16 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Station Kleve''' (Duits: ''Bahnhof Kleve'') is het treinstation in de plaats Kleef in Duitsland. Het station was in de 20e eeuw, tot 1991,…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Station Kleve (Duits: Bahnhof Kleve) is het treinstation in de plaats Kleef in Duitsland.

Het station was in de 20e eeuw, tot 1991, een belangrijk internationaal station op de route vanaf Düsseldorf via bijvoorbeeld Geldern, Kevelaer, Goch en Kranenburg naar Nijmegen. Tegenwoordig is het een binnenlands eindstation aan de Linksniederrheinische Strecke, de spoorlijn tussen Düsseldorf en Kleef. Hoewel in de omgeving van het station de spoorrails in richting Nijmegen zijn verwijderd, is verderop de spoorlijn naar Nijmegen nog grotendeels intact. Het station wordt bediend door de Regionalexpress 10 "Niers Express" die vanuit Düsseldorf via Krefeld naar Kleve rijdt.

Het station had vroeger ook een verbinding naar Rheinhausen, maar ook die lijn is sinds 1990 buiten gebruik. Nog langer geleden bestond er een spoorlijn Zevenaar - Kleef, waarvan de voertuigen bij Spyck tot 1926 met een spoorpont over de Rijn werden gezet. De lijn naar Spyck is in 1982 definitief opgeheven, hoewel de spoorbrug bij Griethausen als monument bewaard is gebleven.