Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Straus, Benno

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 21 feb 2011 om 16:56 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Benno Straus''' werd op 7 december 1926 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Leopold Straus en Lea Jacob. Van beroep was…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Benno Straus werd op 7 december 1926 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Leopold Straus en Lea Jacob. Van beroep was hij bakker.

Benno is, net als zijn vader en moeder, op 14 mei 1943 omgekomen in het vernietigingskamp Sobibor in Polen. Hij was 16 jaar oud.

Van het gezin waartoe Benno behoorde, heeft alleen zijn zus Sara de oorlog overleefd. Zijn broers stierven elk op een andere plaats.

Benno en zijn naasten worden herdacht op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg. Verder staan zij vermeld in het Digitaal Monument van de Joodse Gemeenschap, het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting en Yad Vashem's Central Database of Shoah Victims' Names.

Benno's overlijden is tegelijk met dat van zijn vader op 19 december 1949 aangegeven in de gemeente Bergh. Dat van zijn moeder volgde op 30 december 1949. Daarna werd in 1950 het overlijden van zijn broer Max gemeld op 16 februari en dat van zijn broer Jopie op 17 augustus. Het overlijden van zijn broer Sallie is niet in Bergh gemeld.

Bronnen

Sjabloon:Onderwerp