Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Stuers, Isabella Louisa Paulina de

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Isabella Louisa Paulina de Stuers werd op 22 februari 1790 geboren in Beesel als dochter van Pierre Jean Joseph Bernard ridder de Stuers en Petronella Jeanna Louisa de la Court. Beesel is een dorp aan de Maas tussen Venlo en Roermond. Haar moeder was daar met haar kinderen naartoe gevlucht, nadat haar vader in december 1789 met nog twee hoge ambtenaren was ontvoerd en naar Brussel overgebracht. Roermond was destijds de hoofdplaats van Oostenrijks-Gelre, maar Beesel lag op het grondgebied van de Republiek der Verenigde Nederlanden. De meeste van Isabella's broers en zussen zijn in Roermond geboren.

In 1801 is zij met haar ouders en (een aantal van) haar broers en zussen op de Boetselaersborg in 's-Heerenberg komen wonen. Na het overlijden van haar zus Theresia op 18 februari 1866 werd zij de hoofdbewoonster.

Op 24 augustus 1868 werd zij uitgeschreven uit het bevolkingsregister van de gemeente Bergh wegens vertrek naar Den Haag. Daar overleed zij op 20 maart 1878, 88 jaar oud. De volgende dag was haar neef Victor de Stuers een van de twee aangevers van haar overlijden bij de burgerlijke stand van Den Haag.

Zij werd begraven op het oude kerkhof in 's-Heerenberg.

Bronnen