Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Thijssen, Aleida: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
'''Elisabeth Theodora Thijsen''' werd op 15 maart [[1891]] geboren in [[Lengel]]. Zij was lid van de congregatie van Franciscanessen van Heythuysen en droeg de kloosternaam Edelbertha. Zij overleed op 11 december [[1966]] in Semarang op Midden-Java, Indonesië. Haar familie in Nederland werd op de hoogte gebracht door een andere zuster uit Lengel die toen in Indonesie was, zuster Domitilla ([[Nijland, Maria Geertruida|Maria Geertruida Nijland]]).
+
'''Elisabeth Theodora Thijsen''' werd op 15 maart [[1891]] geboren in [[Lengel]]. Zij was lid van de congregatie van Franciscanessen van Heythuysen en droeg de kloosternaam Edelbertha. <br/>In [[1948]] of [[1949]], in de periode van de [[Deelnemers Politionele Acties|Politionele Acties]], heeft ze bezoek gehad van [[Banning, Johannes Wilhelmus|Jan Banning]], die toen als dienstplichtig militiar op Midden-Java gelegerd was.
 +
<br/>Zuster Edelbertha overleed op 11 december [[1966]] in Semarang op Midden-Java, Indonesië. Haar familie in Nederland werd op de hoogte gebracht door een andere zuster uit Lengel die toen in Indonesie was, zuster Domitilla ([[Nijland, Maria Geertruida|Maria Geertruida Nijland]]).
  
 
In [[Old Ni-js]] is een levensloop van zuster Edelbertha gepubliceerd.
 
In [[Old Ni-js]] is een levensloop van zuster Edelbertha gepubliceerd.

Versie van 25 jun 2007 om 16:13

Elisabeth Theodora Thijsen werd op 15 maart 1891 geboren in Lengel. Zij was lid van de congregatie van Franciscanessen van Heythuysen en droeg de kloosternaam Edelbertha.
In 1948 of 1949, in de periode van de Politionele Acties, heeft ze bezoek gehad van Jan Banning, die toen als dienstplichtig militiar op Midden-Java gelegerd was.
Zuster Edelbertha overleed op 11 december 1966 in Semarang op Midden-Java, Indonesië. Haar familie in Nederland werd op de hoogte gebracht door een andere zuster uit Lengel die toen in Indonesie was, zuster Domitilla (Maria Geertruida Nijland).

In Old Ni-js is een levensloop van zuster Edelbertha gepubliceerd.

Sjabloon:Onderwerp

Pagina:Indiëgangers
Pagina:Religieuzen