Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Vaessen, C.J.H.

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Mgr. Dr. Hubertus Vaessen (C.J.H. Vaessen) werd geboren op 8 mei 1921.

Op 19 juli 1953 werd hij priester gewijd, waarna hij tot 1956 in Rome studeerde en promoveerde op het proefschrift Stellung der Frau in der Kirche. Daarna was hij van september 1956 tot september 1957 kapelaan in de parochie St. Jan de Doper in Kilder, waar hij diende onder pastoor Korrel. Hij was er de opvolger van kapelaan Drieman en werd zelf opgevolgd door kapelaan Van Beek.

In 1959 werd hij aalmoezenier van de internationale katholieke jeugdbeweging Fédération Catholique de la Jeunesse. Deze functie, die hij tot 1969 vervulde, bracht hem de kerkelijke titels monseigneur (mgr.) en kamerheer van paus Paulus VI. Hij heeft de titel mgr. en het recht om in het paar gekleed te gaan echter nooit gebruikt.

In 1968 werd hij pastoor in De Meern en in 1986 tevens deken van het dekenaat Montfoort. Als deken zat hij in het bestuur van het Sint Antoniusziekenhuis, dat juist in die jaren van Utrecht verhuisde naar een nieuw gebouw in Nieuwegein. Ook was hij rechter bij de Kerkelijke Rechtbank van het aartsbisdom Utrecht.

In maart 1991 onderging hij in het Sint Antoniusziekenhuis een geslaagde hartoperatie. In april ging hij, zoals hij al eerder had besloten, met emeritaat. Hij bleef in De Meern wonen.

Hij overleed in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein op 7 maart 2007, 85 jaar oud.

Bronnen