Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Welling, Henk

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Henk Welling was van 23 april 1949 tot 1 augustus 1963 secretaris van het drostambt Elten. Hij stond bekend als een ambtenaar die zijn werk zeer serieus nam. Vaak voerde hij, 's ochtends in alle vroegte, op zijn motorfiets persoonlijk controles uit op de werkzaamheden van de werknemers van de buitendienst van het drostambt Elten. Als hij vond dat deze arbeiders de dag ervoor niet voldoende uitgevoerd hadden, kregen zij dit dan meteen te horen. Daarnaast stond hij bekend als iemand die buiten diensttijd van gezelligheid hield en kwam regelmatig op feestelijke gelegenheden als de kermis, het schuttersfeest of de carnavalsfeesten in Elten. Tevens was Welling secretaris van de VVV van Elten, in een periode dat het toerisme een zeer belangrijke bron van inkomsten vormde in het drostambt Elten.

Dit grenscorrectiegebied stond vanaf 23 april 1949 onder leiding van landdrost dr. Adriaan Blaauboer. Hij stierf in november 1961 in zijn woonplaats Smallingerland.

Zijn opvolger was baron Tuyll van Serooskerken. Hij vervulde deze functie van november 1961 tot 1 augustus 1963, toen het drostambt Elten weer terugging naar de Bondsrepubliek Duitsland.

Deze laatste nacht heeft later de bijnaam Butternacht gekregen vanwege de grootschalige legale smokkel van goederen die zich diezelfde nacht, zonder dat er invoerrechten en accijzen over betaald waren, plotseling op het grondgebied van de Bondrepubliek Duitsland bevonden.