Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

D.O.C.-Engelbarts

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een zeer snelle groei maakte wel het instituut van John Engelbarts mee. In 1954 startte John met een cursus typen op één machine en hij verzorgde stencilwerk. Al gauw specialiseerde hij zich in de cursussen. Hij deed het stencilwerk over aan Wim Derksen, die het op zijn beurt weer aan José overdeed. Zuster José voerde het bedrijfje nog een poosje in Beek na haar huwelijk.
In 1969 begon Antoon Engelbarts, John’s broer, in de Linthorsterstraat met een offset-drukkerij.
Enfin, John specialiseerde zich in de cursussen en enige tijd geleden ging hij een fusie aan met een Doetinchems opleidings-instituut. Nu is John directeur van instituut D.O.C.-Engelbarts, een opleiding-instituut, dat gezien mag worden.

Geert Teunisssen

De Achterhoek krijgt zijn hbo-opleiding, sterker nog, de aftrap is begin februari 2011. Die toezegging doet Geert Teunissen, directeur van het Doetinchemse Opleidingen Centrum (DOC) dat dan start met de opleiding bedrijfskunde.

Er zijn zestien studenten nodig om de opleiding rendabel te kunnen geven. Teunissen zegt acht handtekeningen van studenten te hebben. "Daarnaast heb ik de komende drie weken gesprekken met nog twintig geïnteresseerden", zegt Teunissen. "Het aantal van zestien studenten halen we gegarandeerd. Maximaal bestaat de groep uit twintig studenten."

De opleiding bedrijfskunde wordt aangeboden door DOC in samenwerking met de erkende hogeschool ISBW. De opleiding bestaat uit twee of drie jaar (afhankelijk van vrijstellingen) en vier maanden voor de scriptie.

Maandag maakte de gemeente Doetinchem en de hogeschool HAN bekend dat er een kenniscentrum in het Graafschap College komt, met het doel een hbo-opleiding te realiseren. 'Zij zeggen het, wij doen het', reageerde Teunissen hierop via twitter.

Bronnen