Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Meijer, Herman Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Herman Johannes Meijer werd op 27 februari 1925 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Herman Heinrich Meijer en Everdina Catharina van Kempen.

Meijer overleed op 29 maart 1945, 19 jaar oud, in de gemeente Lichtenvoorde. De beschikbare gegevens wijzen erop dat hij een oorlogsslachtoffer is. Hij staat echter niet in het slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting, net zo min als het meisje Kroesen, dat ook in Lichtenvoorde overleed.

Op 3 april, vier dagen na de bevrijding van Lichtenvoorde, heeft hoofdonderwijzer Johannes Thielen het overlijden aangegeven. Dezelfde dag heeft hij nog acht andere overlijdens aangegeven. Drie van deze overledenen staan in het slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting. Waarschijnlijk waren dit OT-werkers.

De aangifte door Thielen wijst erop dat Meijer is overleden in het noodhospitaal in Harreveld. In dat geval moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat hij behoorde de gewonden die rond 27 maart, toen Bergh in frontlinie lag, werden geëvacueerd. Ze werden eerst op karren naar Terborg gebracht, vanwaar zij met ziekenwagens naar Harreveld werden vervoerd.

Meijers overlijdensakte in de gemeente Lichtenvoorde.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
Het uittreksel uit Meijers overlijdensakte in de gemeente Lichtenvoorde.

Bronnen