Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Noort, Leonardus Lambertus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Leonardus Lambertus van Noort werd op 5 juli 1915 geboren in Den Haag als zoon van Leonardus van Noort en Martha Nederstigt. Hij was getrouwd met Emma Maria Stolwijk. Van beroep was hij schoenmaker.

Aan het eind van de oorlog werd hij bij een razzia opgepakt en naar Kamp Rees afgevoerd. Vandaar werd hij, samen met andere zieke en verzwakte dwangarbeiders, overgebracht naar het noodziekenhuis in het Patersklooster te 's-Heerenberg. Daar overleed hij op 5 maart 1945 op 29-jarige leeftijd.

Zijn overlijden is op 7 maart 1945 aangegeven in de gemeente Bergh door Sophia van Leeuwen. Zij werkte als verpleegster in het noodziekenhuis en kwam net als Van Noort uit Den Haag. Zij heeft die dag ook het overlijden aangegeven van A.C. Grundmann, C. de Nie en W. Nuijten. Van Noorts overlijden is op 30 juli 1945 ook aangegeven in de gemeente Den Haag.

Van Noort werd begraven op het r.-k. kerkhof te 's-Heerenberg en later samen met zijn broer herbegraven op het Ereveld Loenen, vak A, nummer 990. Zijn twee jaar oudere broer Hendrik Johannes overleed in Gendringen en heeft waarschijnlijk ook in Kamp Rees gezeten.

Van Noorts overlijdensakte, opgemaakt op 30 juli 1945 in Den Haag.
Klik voor een vergroting
Het graf van de gebroeders Van Noort op het Ereveld Loenen.
Foto Oorlogsgravenstichting

Bronnen