Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Nie, Cornelis de

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Cornelis de Nie werd op 11 februari 1904 geboren in Den Haag als zoon van Cornelis de Nie en Trijntje Visser. Hij was getrouwd met Francisca Adriana Deckers. Als zijn beroep worden letterzetter en incasseerder vermeld.

Aan het eind van de oorlog werd hij bij een razzia opgepakt en naar Kamp Rees afgevoerd. Vandaar werd hij, samen met andere zieke en verzwakte dwangarbeiders, overgebracht naar het noodziekenhuis in het Patersklooster te 's-Heerenberg. Daar overleed hij op 3 maart 1945 op 41-jarige leeftijd.

Zijn overlijden is op 7 maart 1945 aangegeven in de gemeente Bergh door Sophia van Leeuwen. Zij werkte als verpleegster in het noodziekenhuis en kwam net als De Nie uit Den Haag. Zij heeft die dag ook het overlijden aangegeven van A.C. Grundmann, L.L. van Noort en W. Nuijten. De Nies overlijden is op 9 augustus 1945 ook aangegeven in de gemeente Den Haag.

De Nie werd begraven op het NH kerkhof te 's-Heerenberg en in 1955 herbegraven op het Ereveld Loenen, vak C nummer 20, tussen J. Wijs en F.J.P. Kurtz.

De Nies overlijdensbericht uit een langere lijst die verscheen in De Residentiebode van 14 maart 1945
De Nie's overlijdensakte, opgemaakt op 9 augustus 1945 in Den Haag.
Klik voor een vergroting
De Nie's graf op het Ereveld Loenen
Foto Oorlogsgravenstichting

Bronnen