Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Romijn, Bernardus Cornelis Josephus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Romijns graf op het Ereveld Loenen.
Foto Oorlogsgravenstichting

Bernardus Cornelis Josephus Romijn werd op 18 september 1919 geboren in Delft als zoon van Bernardus Cornelis Joseph Romijn en Elisabeth Agatha Maria Beijer. Van beroep was hij assistent in een grossierderij.

Aan het eind van de oorlog werd hij bij een razzia opgepakt, waarschijnlijk bij die van 9 december 1944 in zijn woonplaats Delft. Hij werd afgevoerd naar Kamp Rees. Vandaar Vandaar werd hij begin februari 1945, samen met andere zieke en verzwakte dwangarbeiders, overgebracht naar 's-Heerenberg om verpleegd te worden. De meeste van hen werden in het noodziekenhuis in het Patersklooster ondergebracht, maar een aantal werd, direct of na een aantal dagen, opgenomen in het Theresiaziekenhuis. Romijn was een van hen.

Hij overleed op 9 februari 1945. Zijn overlijden werd de volgende dag aangegeven in de gemeente Bergh door Maria Elisabeth Scholten, een religieuze van het Theresiaziekenhuis. Ook de overlijdens van de dwangarbeiders Van Egmond, De Jongh, Olsthoorn, De Reus en Spijker werden aangegeven door een religieuze van het Theresiaziekenhuis.

Romijn werd begraven op het r.-k. kerkhof te 's-Heerenberg en later herbegraven op het Ereveld Loenen, vak A, nummer 884, naast W. Nuijten.

Bronnen