Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Coenders, Christina

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 3 aug 2023 om 05:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|right|250px '''Christina Coenders''', roepnaam Stina, was religieuze. Zij werd op 13 o...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Zuster Maria Lucine Coenders.jpg

Christina Coenders, roepnaam Stina, was religieuze. Zij werd op 13 oktober 1897 geboren in Kilder als dochter van Theodorus Lodewijkes Coenders en Theodora Wilhelmina Bosch.

Op 17 november 1924 trad zij in Tilburg in bij de congregatie der Zusters van Liefde van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid, in de volksmond bekend als de Zusters van Tilburg. Op 14 mei 1926 verhuisde zij naar het weeshuis Insula Dei in Arnhem, dat door de Zusters van Tilburg geleid werd. Op 17 mei 1929 deed zij haar eeuwige professie.

Haar vader was van huis uit protestant, maar was katholiek geworden om met haar moeder te kunnen trouwen. Als man van eenvoudige protestantse komaf vond hij dat zijn dochters als religieuze een te hoge levensstaat zouden krijgen. Maar ook Stina's zussen Mina en Bertha zijn ondanks hun vaders afkeuring religieuze geworden.

Nadere gegevens over zuster Maria Lucina's werkzaamheden zijn niet voorhanden. Zij overleed op 24 mei 1969 in Groesbeek, 71 jaar oud.

Bronnen