Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kok, Johan Gustav Adolph

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 2 mrt 2022 om 07:24 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Johan Gustav Adolph Kok''' uit Zeddam is in de tweede helft van de negentiende eeuw naar :Categorie:Andere Oost-Indiëg...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Johan Gustav Adolph Kok uit Zeddam is in de tweede helft van de negentiende eeuw naar Nederlands-Indië vertrokken. Over zijn verblijf daar zijn nog geen gegevens voorhanden, zodat onbekend is welke functie of welk beroep hij daar heeft uitgeoefend. Ook over zijn verdere levensloop ontbreekt verdere informatie nog.

Zijn broer Ernst Wilhelm Ewald en zijn neven (oomzeggers) Johannes Kok en Carel Frans Leo Hoogland zijn ook naar Nederlands-Indië gegaan.

Kok werd op 3 augustus 1853 geboren in Zeddam als zoon van Johannes Franciscus Kok en Wilhelmine Henriette Elisabeth Andrée.

Hij trouwde met Petronella Geertruide van der Meijden. Van dit huwelijk is in de Nederlandse archieven geen akte gevonden, zodat het in Nederlands-Indië gesloten kan zijn. Er zijn ten minste twee kinderen uit voortgekomen, die op Oost-Java geboren werden.

  • Johan Adolph Frederik, geboren in Soerabaja op 9 juli 1889, overleden in Zeist op 2 december 1958
  • Antoinette Gertrude geboren in Djember rond 1895, overleden in Apeldoorn op 11 december 1953

Zijn neef Carel Frans Leo Hoogland, hierboven al genoemd, was een zoon van zijn zus Elvire Valerie Emilie. Vanaf 1917 was hij werkzaam op verschillende plantages op Oost-Java. Dit kan erop wijzen dat oom Johan Kok ook planter was en zijn neef Carel aan diens Indische baan heeft geholpen.

Bronnen