Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ludgercollege

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Ludgercollege (ook wel Sint Ludgercollege genoemd) is een middelbare school in Doetinchem. Er wordt onderwijs gegevens op de niveaus VWO, HAVO en VMBO-TL.

De leerlingen zijn verdeeld over twee gebouwen, het hoofdgebouw aan de Vondelstraat en het Willibrordgebouw aan de Holterweg (iets meer dan een kilometer verderop) waar de 1e en de meeste 2e klassen van de school zijn ondergebracht.

Vanuit Bergh gaat er een grote groep scholieren naar het Ludgercollege. Dit heeft onder andere te maken met de rooms-katholieke signatuur van de school.

Geschiedenis

Tot in de jaren '90 van de vorige eeuw werd er aan het Ludgercollege alleen onderwijs gegevens op de niveaus HAVO en VWO. In de jaren '90 vond de fusie plaats met de voormalige R.K. Willibrordmavo. De gefuseerde onderwijsinstelling ging verder onder de naam Ludgercollege. De naam Willibrord komt nog terug in de naamgeving van het gebouw waar nu de 1e en 2e klas zijn ondergebracht. De Willibrordmavo was destijds de grootste zelfstandige MAVO van Nederland.

Aan het begin van de jaren '90 is tevens het semi-permanente gebouw De Uitwijk gesloopt. Dit gebouw stond destijds tegenover het hoofdgebouw van het Ludgercollege aan de andere zijde van de Vondelstraat. In plaats hiervan is er nieuwbouw verrezen achter het hoofdgebouw, de Aanleg geheten en ook wel de Black Box genoemd.

In de jaren 70 werd de school geleid door rector Van der Eerden. Hij werd opgevolgt door dhr. Benno Elsen, welke weer werd opgevolgd door dhr. Gerard Bomers. Huidig rector is dhr. Martin Hulsen.

Externe link

Website van het Ludgercollege