Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Braam, Karel: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Bronnen: cat)
k (correctie geboortedatum, redactie)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Karel Braam''' werd op 24 november [[1918]] geboren in [['s-Heerenberg]] als zoon van Karel Braam en Theodora van Koot.
+
'''Karel Braam''' werd op 4 september [[1910]] geboren in [['s-Heerenberg]] als zoon van Karel Braam en Theodora van Koot.
  
Zijn beroep was timmerman. Bij het uitbreken van de [[Tweede Wereldoorlog]] was hij in militaire dienst. Het is (nog) niet bekend bij welk onderdeel hij diende en waar hij gelegerd was, maar hij werd door de Duitsers krijgsgevangen genomen en via [[Vorden]] afgevoerd naar Duitsland. In juni [[1940]] werden de Nederlandse krijgsgevangenen vrijgelaten.
+
Zijn beroep was [[Timmerlieden|timmerman]]. Bij het uitbreken van de [[Tweede Wereldoorlog]] was hij in militaire dienst, ingedeeld bij de Genie. Het is (nog) niet bekend waar hij gelegerd was, maar hij werd door de Duitsers krijgsgevangen genomen en via [[Vorden]] afgevoerd naar [[Duitsland]]. In juni [[1940]] werden de Nederlandse krijgsgevangenen vrijgelaten.
  
 
== Bronnen ==
 
== Bronnen ==
Regel 7: Regel 7:
 
*[[Graafschapbode|De Graafschapbode]] van 22 mei 1940 op [http://www.delpher.nl Delpher]
 
*[[Graafschapbode|De Graafschapbode]] van 22 mei 1940 op [http://www.delpher.nl Delpher]
  
[[Categorie:Braam]] [[Categorie:Militairen van mei 1940 's-Heerenberg]] [[Categorie:Krijgsgevangenen in WO II]]
+
[[Categorie:Braam]] [[Categorie:Timmerlieden]] [[Categorie:Militairen van mei 1940 's-Heerenberg]] [[Categorie:Krijgsgevangenen in WO II]]

Huidige versie van 21 feb 2022 om 17:04

Karel Braam werd op 4 september 1910 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Karel Braam en Theodora van Koot.

Zijn beroep was timmerman. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was hij in militaire dienst, ingedeeld bij de Genie. Het is (nog) niet bekend waar hij gelegerd was, maar hij werd door de Duitsers krijgsgevangen genomen en via Vorden afgevoerd naar Duitsland. In juni 1940 werden de Nederlandse krijgsgevangenen vrijgelaten.

Bronnen