Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Brink, De: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (redactie, cat)
 
Regel 1: Regel 1:
 
'''De Brink''' in [['s-Heerenberg]] is een korte straat met een haakse bocht. Met een deel van de [[Lengelseweg 's-Heerenberg|Lengelseweg]] en de [[Plantsoensingel Midden]] omsluit De Brink een klein plantsoen.
 
'''De Brink''' in [['s-Heerenberg]] is een korte straat met een haakse bocht. Met een deel van de [[Lengelseweg 's-Heerenberg|Lengelseweg]] en de [[Plantsoensingel Midden]] omsluit De Brink een klein plantsoen.
  
Aan het gedeelte tussen de kruising met de Lengelseweg en de [[Plantsoensingel Noord]] en de kruising met de [[Groenestraat]] en [[Kostverloren]] staan vier huizen met de huisnummers 2, 4, 6 en 8. Deze vier huizen werden vroeger bij Kostverloren gerekend. Dit is nog te zien, doordat de nummering van de even huisnummers aan Kostverloren begint bij nr. 10.<br>
+
De huizen aan De Brink maken deel uit van het ''[[Wederopbouwwoningen|Nekkumplan]]'', dat in [[1947]] ter hand werd genomen. Dit voorzag in de bouw van 100 woningen en was de eerste uitleg van 's-Heerenberg na honderden jaren.
Aan het gedeelte tussen de kruising met de Groenestraat en Kostverloren en de T-splitsing met de Plantsoensingel Midden staan drie huizen.<br>
+
 
De huizen stammen uit de periode [[1956]] - [[1961]].
+
Aan het gedeelte tussen de kruising met de Lengelseweg en de [[Plantsoensingel Noord]] en de kruising met de [[Groenestraat]] en [[Kostverloren]] staat een rijtjeshuis van vier woningen met de huisnummers 2, 4, 6 en 8. Dit blok, gebouwd in [[1956]], werd vroeger bij Kostverloren gerekend. Dit is nog te zien, doordat de nummering van de even huisnummers aan Kostverloren begint bij nr. 10.
 +
 
 +
Aan het gedeelte tussen de kruising met de Groenestraat en Kostverloren en de T-splitsing met de Plantsoensingel Midden staan een blok van twee uit [[1958]] en een vrijstaand woonhuis uit [[1961]].
  
 
In [[2016]] is het plantsoen aan De Brink opnieuw ingericht, met nieuwe paden, nieuw gras en een omheind hondenuitlaatveldje.
 
In [[2016]] is het plantsoen aan De Brink opnieuw ingericht, met nieuwe paden, nieuw gras en een omheind hondenuitlaatveldje.
 
  
 
In [[1959]] woonden hier:
 
In [[1959]] woonden hier:
Regel 25: Regel 26:
 
}}
 
}}
  
[[Categorie:Straten 's-Heerenberg]]
+
== Bron o.a. ==
 +
*[https://bagviewer.kadaster.nl BAG-viewer]
 +
 
 +
[[Categorie:Straten 's-Heerenberg]] [[Categorie:Wederopbouwwoningen]]

Huidige versie van 11 apr 2022 om 09:33

De Brink in 's-Heerenberg is een korte straat met een haakse bocht. Met een deel van de Lengelseweg en de Plantsoensingel Midden omsluit De Brink een klein plantsoen.

De huizen aan De Brink maken deel uit van het Nekkumplan, dat in 1947 ter hand werd genomen. Dit voorzag in de bouw van 100 woningen en was de eerste uitleg van 's-Heerenberg na honderden jaren.

Aan het gedeelte tussen de kruising met de Lengelseweg en de Plantsoensingel Noord en de kruising met de Groenestraat en Kostverloren staat een rijtjeshuis van vier woningen met de huisnummers 2, 4, 6 en 8. Dit blok, gebouwd in 1956, werd vroeger bij Kostverloren gerekend. Dit is nog te zien, doordat de nummering van de even huisnummers aan Kostverloren begint bij nr. 10.

Aan het gedeelte tussen de kruising met de Groenestraat en Kostverloren en de T-splitsing met de Plantsoensingel Midden staan een blok van twee uit 1958 en een vrijstaand woonhuis uit 1961.

In 2016 is het plantsoen aan De Brink opnieuw ingericht, met nieuwe paden, nieuw gras en een omheind hondenuitlaatveldje.

In 1959 woonden hier:

  • G.B.J. Ruikes 2
  • J.J. Böhmer 4
  • A. de Bruin 6
  • M. Hoffs-Stöcker en J.J.H. Kupers 8

Kaart

Op de kaart hieronder staat het gedeelte tussen de Lengelseweg en Kostverloren (huisnummers 2 t/m 8) foutief aangegeven als Kostverloren.

Bezig met het laden van de kaart...

Bron o.a.