Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

DS Plastics

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ds-plastics-gebouw.jpg

De DS Plastics is gevestigd aan de Lengelseweg in 's-Heerenberg. De fabriek, de grootste van toegiftartikelen, speelgoedartikelen en Bambino bouwstenen in Nederland is in 1963 geopend. De Bambino bouwstenen zijn vergelijkbaar met Lego maar met grotere stenen en gemaakt van zachter plastic.

DS staat voor: Dirk Schouw (H.J.E. Schouw).

Enkele jaren na de tweede wereldoorlog stichte de heer Schouw een fabriek voor de productie van suikerwerk te Zeist. Om dit suikerwerk vlot aan de man te kunnen brengen, maakte hij met een zelfgemaakte machine kleine plastic artikelen die als trekpleister bij de suikerwerken werden ingesloten. Vanaf 1953 heeft de heer Schouw zich uitsluitend toegelegt op de productie van plastic producten.


Ergens in '63/'64 achterin een ruimte bij DS Plastics, begon Dirk Schouw ook met het drukken van zelfklevende etiketten. (met name de Beatles etiketten zal zich menigeen nog kunnen herinneren). Dirk Schouw verkocht DS Plastics en begon een nieuw bedrijf pal naast de DS: Kolibri Etiketten. Dirk Schouw was tevens de schoonvader van Hans Kazan.

Tegenwoordig maak DS Plastics onderdeel uit van De Moens Mouldings Groep en maakt zogenaamde rotables en disposables.

Adres

Lengelseweg 92
7041 DS (Let op deze postcode. Toeval?)
's-Heerenberg
Telefoon: 0314-675120
Fax: 0314-664938
E-mail: info@dsplastics.com

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bronnen

Links