Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Delleman, Wilhelmus Franciscus: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(gegevens 4-1 RI toegevoegd)
k (bijnaam 4-1 RI toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
 
'''Wim Delleman''' werd geboren te [[Azewijn]] op 20 augustus [[1926]] als zoon van Joannes Matthias Delleman en Anna Maria Feldkamp.
 
'''Wim Delleman''' werd geboren te [[Azewijn]] op 20 augustus [[1926]] als zoon van Joannes Matthias Delleman en Anna Maria Feldkamp.
  
Wim is net als zijn tweelingbroer [[Delleman, Ludovicus Joannes|Louis]] als dienstplichtig militair in Nederlands-Indië geweest. Hij diende bij de 2e compagnie van het infanteriebataljon '''4-1 RI''', een onderdeel van de [[Deelnemers Politionele Acties#De Palmboom-Divisie (lichting 1946)|Palmboom-Divisie]]. Dit bataljon is op 23 mei [[1947]] met de ''Kota Baroe'' naar Palembang op Zuid-Sumatra vertrokken. Tijdens de Eerste Politionele Actie werd het grootste deel van 4-1 RI ingezet om de stad Palembang te beveiligen. Daarna werden posten ten westen van Palembang betrokken. Tijdens de Tweede Politionele Actie trok 4-1 RI naar Benkoelen op de westkust, en waaierde vandaar uit over een groot gebied. In december 1949 vertrok het bataljon naar Java in afwachting van de thuisreis. Die begon op 7 februari [[1950]] aan boord van het enorme Franse troepentransportschip ''Pasteur''. In een recordtijd van zeventien dagen heeft de ''Pasteur'' 4.000 militairen naar de haven van Amsterdam gebracht. De thuiskomst was op 25 februari.
+
Wim is net als zijn tweelingbroer [[Delleman, Ludovicus Joannes|Louis]] als dienstplichtig militair in Nederlands-Indië geweest. Hij diende bij de 2e compagnie van het infanteriebataljon '''4-1 RI''' (bijgenaamd'' 't Fiere Eentje''), een onderdeel van de [[Deelnemers Politionele Acties#De Palmboom-Divisie (lichting 1946)|Palmboom-Divisie]]. Dit bataljon is op 23 mei [[1947]] met de ''Kota Baroe'' naar Palembang op Zuid-Sumatra vertrokken. Tijdens de Eerste Politionele Actie werd het grootste deel van 4-1 RI ingezet om de stad Palembang te beveiligen. Daarna werden posten ten westen van Palembang betrokken. Tijdens de Tweede Politionele Actie trok 4-1 RI naar Benkoelen op de westkust, en waaierde vandaar uit over een groot gebied. In december 1949 vertrok het bataljon naar Java in afwachting van de thuisreis. Die begon op 7 februari [[1950]] aan boord van het enorme Franse troepentransportschip ''Pasteur''. In een recordtijd van zeventien dagen heeft de ''Pasteur'' 4.000 militairen naar de haven van Amsterdam gebracht. De thuiskomst was op 25 februari.
  
 
Wim is nummer 20 op de [[Schoolfoto Azewijn 1937|Azewijnse schoolfoto]] uit [[1937]]. Hij staat ook op de foto van het kampioenselftal van [[Den Dam Voetbal|Den Dam]] uit [[1951]].
 
Wim is nummer 20 op de [[Schoolfoto Azewijn 1937|Azewijnse schoolfoto]] uit [[1937]]. Hij staat ook op de foto van het kampioenselftal van [[Den Dam Voetbal|Den Dam]] uit [[1951]].
  
 
{{Onderwerp|Personen|Militairen|Indiëgangers|Deelnemers Politionele Acties}}
 
{{Onderwerp|Personen|Militairen|Indiëgangers|Deelnemers Politionele Acties}}

Versie van 17 jan 2009 om 15:19

Wim Delleman werd geboren te Azewijn op 20 augustus 1926 als zoon van Joannes Matthias Delleman en Anna Maria Feldkamp.

Wim is net als zijn tweelingbroer Louis als dienstplichtig militair in Nederlands-Indië geweest. Hij diende bij de 2e compagnie van het infanteriebataljon 4-1 RI (bijgenaamd 't Fiere Eentje), een onderdeel van de Palmboom-Divisie. Dit bataljon is op 23 mei 1947 met de Kota Baroe naar Palembang op Zuid-Sumatra vertrokken. Tijdens de Eerste Politionele Actie werd het grootste deel van 4-1 RI ingezet om de stad Palembang te beveiligen. Daarna werden posten ten westen van Palembang betrokken. Tijdens de Tweede Politionele Actie trok 4-1 RI naar Benkoelen op de westkust, en waaierde vandaar uit over een groot gebied. In december 1949 vertrok het bataljon naar Java in afwachting van de thuisreis. Die begon op 7 februari 1950 aan boord van het enorme Franse troepentransportschip Pasteur. In een recordtijd van zeventien dagen heeft de Pasteur 4.000 militairen naar de haven van Amsterdam gebracht. De thuiskomst was op 25 februari.

Wim is nummer 20 op de Azewijnse schoolfoto uit 1937. Hij staat ook op de foto van het kampioenselftal van Den Dam uit 1951.

Sjabloon:Onderwerp