Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kok, Jos

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Jos Kok)
Ga naar: navigatie, zoeken

Jos Kok is een bekende muzikant in de voormalige gemeente Bergh. Hij was onder andere verbonden als opleider bij Harmonie Volharding te Beek en Muziekvereniging Sint Jan te Kilder, en als leraar aan de Muziekschool Bergh. Voor hem is muziek nog altijd niet alleen werk, maar ook zijn hobby. Hij speelt daarom zelf nog in de Big Band "Melody & Rythm" en valt regelmatig met veel plezier in bij harmonieën en fanfares in de regio.

Jos werd op 31 maart 1956 geboren in Ulft. Zoals velen is hij op jonge leeftijd begonnen met blokfluitlessen, vervolgens meldde hij zich aan bij de plaatselijke fanfare en kreeg daar zijn eerste saxofoonlessen.

Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het conservatorium in Arnhem. De eerste twee jaar was zijn hoofdvak saxofoon en later schakelde hij om naar hoofdvak klarinet. In 1980 sloot hij zijn studie af als docerend musicus klarinet.

Vele jaren later heeft hij zijn studie saxofoon weer opgepakt en in 1991 slaagde hij eveneens voor het vak docerend musicus saxofoon. Zijn eerste werkervaring deed hij reeds op tijdens zijn studietijd, als docent klarinet/saxofoon aan de muziekschool te Epe.

In 1980 besloot hij zijn werkzaamheden dichter bij huis te zoeken bij de Muziekschool Bergh en de Muziekschool Regio Gendringen. Aan deze twee muziekscholen is hij tot heden nog steeds verbonden.

Via Muziekschool Bergh kwam hij in contact met de harmonieën van Beek en Kilder, die hem aanzochten als dirigent van het opleidingsorkest Beek-Kilder. Dit opleidingsorkest laat zich regelmatig horen via concerten, optredens en activiteiten binnen de eigen verenigingen.