Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Markant Outdoorcentrum

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Markant-outdoorcentrum-logo.gif

Markant Outdoorcentrum, gevestigd in Braamt, bij het recreatiegebied Stroombroek, organiseert businessevents, feestjes, vergaderen, teamuitjes, schoolkampen, teambuilding activiteiten, survivals, kinderfeestjes en familiedagen.

Geschiedenis

Markant Outdoorcentrum werd opgericht door Cecilia de Vries en Michiel Pöpping. Tijdens een ‘Ardennen weekendje' in 1988 werd het idee geboren om een recreatiebedrijf met outdoor activiteiten te beginnen. Enkele kano's werden gekocht en in de zomer van 1989 werden de eerste kanotochten op de Oude IJssel georganiseerd. Met de kanorecreatie in opkomst zoals de aanleg van ca. 20 kanostoepen op de Oude IJssel en de Berkel een goede keuze. Het bedrijfje werd ‘Markant Rekreatie' genoemd, met de bekende springende figuren als logo verwerkt in een kader. M.a.w. spring er eens uit, doe eens gek, maak een Markante gebeurtenis! Na enkele jaren werden meerdere outdoor activiteiten georganiseerd en beschikte men, naast kano's, over meer materiaal zoals mountainbikes, boogschieten, touw en -klimmateriaal, kampeer spullen etc.

De eerste jaren werd het bedrijf bestierd vanuit een pand midden in Doetinchem (op de dinsdagmarkt met de kanokarren langs de marktkramen rijdend). Later werd een woonpand met ruimte betrokken net buiten Doetinchem. Vele activiteiten zoals (meerdaagse) kanotochten, kampen en evenementen groot en klein werden georganiseerd op locaties in Gendringen/Engbergen, Borculo, Lochem en het Braamtse ‘Stroombroek'.

Vanaf 1996 is Markant betrokken geweest bij het ‘ontwikkelplan Stroombroek', een ontwikkeling van de toenmalige gemeente Bergh en het Recreatieschap om het recreatiegebied Stroombroek met meer hoogwaardige voorzieningen in te richten. Een in-en outdoorcemtrum was één van de plannen. Markant heeft uiteindelijk in 2003 het plan voor het Outdoorcentrum zelfstandig doorgetrokken met geheel eigen middelen en vanuit eigen visie. Eindelijk kon dan de eerste schop in de grond vanaf januari 2005. In 2006 werden de ondernemers van Markant door de RECRON genomineerd voor recreatie ondernemers van het jaar. Kernwoorden, ondernemerschap, innovatie en doorzettingsvermogen waren hierin leidend.

Het eerste jaar in 2005 is de infrastructuur van de voormalige visvijver van Braamt gerealiseerd samen met de bouw van het groepsgebouw en de plaatsing van de klimtoren. Noemenswaardig is dat bij de realisatie van de infrastructuur veel aandacht is besteed aan de ligging in haar omgeving. De kanorivier die is gegraven rondom het activiteitenterrein is een bewuste keuze geweest; geen hekken maar een natuurlijke barrière naast de ecologische verbindingszone waar ook het wild en de paddentrek van kan profiteren. Daarna is het restaurant gebouwd en in juni 2007 is de receptie met de ondernemerswoning opgeleverd. De gebouwen zijn bijzonder te noemen. Alle drie zijn ze min of meer gelijk en vallen weg in de omgeving. Door de natuurlijke materialen en organische bouwstijl wordt een bijzonder natuurlijke en prettige omgeving gecreëerd. Markt outdoorcentrum ontving de publieksprijs architectuurprijs Achterhoek in 2008.

Adres

Gildeweg 7
7047 AR
Braamt
Telefoon: 0314-335449
Fax: 0314-354961
Email: info@markant-outdoorcentrum.nl
Internet: http://www.markant-outdoorcentrum.nl

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Externe links