Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Reintjesweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Reintjesweg in Lengel zijn twee korte, doodlopende zijwegen van de Antoniusstraat. Tot circa 1985 waren deze wegen nog verbonden; sindsdien wordt de weg onderbroken door het grondstuk van de Antoniusstraat 19. Aan het nog resterende zuidelijk stuk weg liggen de huisnummers 1 en 3 (beide uit 1904); aan het noordelijke stuk de nummers 2 en 4 (uit 1908 en 1910).

De naam herinnert aan een familie die eerst op de Korenhorst heeft gewoond. Twee dochters hebben daar tot 1896 gewoond. Daarna vestigden de dames zich boven in het dorp Zeddam, waar zij het huis hebben laten bouwen dat in 1965 werd bewoond door dr. Van Jaarsveld. De oudste overleed 24 april 1913 te Zeddam, de jongste 30 maart 1911 in Kleef.

Bij testament bleek dat de woning vermaakt was aan de r.-k. kerk in Zeddam. Omdat zij geboortig waren uit Lengel, werd ook deze buurtschap bedacht: er werd een flink bedrag vastgelegd voor de bouw van een katholieke kerk.

Kaart

OpenStreetMap toont het gedeelte met de huisnummers 1 en 3 niet. GoogleEarth doet dit wel.
De weg ziet eruit als en privé oprit, maar aan het begin staan wel een straatnaambord en een verkeersbord "doodlopende weg".
Op zich is het dus een openbare weg.

Bezig met het laden van de kaart...

Bron

  • Kremer: Straatnaamgeving Lengel 22-7-1965