Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Salm-Reifferscheidt, Charlotte van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Charlotte van Salm-Reifferscheidt was bij de opheffing van het Stift Elten op 18 maart 1811 een van de laatste zes stiftsdames.

Behalve enkele familierelaties zijn er over haar geen nadere persoonsgegevens gevonden. Zij was een zus van Christina van Salm-Reifferscheidt en van de laatste echte abdis, Maximiliana Francisca de Paula van Salm-Reifferscheidt, die in 1805 overleed. Het was de bedoeling dat zij haar zus Maximiliana als abdis zou opvolgen, maar de koning van Pruisen, aan wie het grondgebied van het Stift Elten in 1803 was toegewezen, benoemde in haar plaats zijn achtjarige nichtje Louise Wilhelmina Friderica Radziwill tot abdis.

Charlottes ouders waren Siegmund van Salm-Reifferscheidt en Eleonora van Waldburg-Zeil-Wurzach. Zij is na de opheffing van het Stift in Laag-Elten gaan wonen. Verdere bijzonderheden over haar levensloop zijn niet gevonden.

Bronnen

  • Op Google Books:
    • Het necrologium en het tynsboek van het adelijk jufferen-stift te Hoog-Elten, medegedeeld uit het onuitgegeven oorspronkelijk handschrift, benevens ene geschiedenis der Abdij, N.C. Kist; Leiden (1853), blz. 50, 60
    • Oudheidkundige mededelingen van L.J.F. Jansen, deel III, Leiden (1844), blz. 243