Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Saulus J.F.Ch.

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
J.F. Saulus kl.jpg

J.F.Ch. Saulus uit 's-Heerenberg vierde op 7 oktober 1968 zijn 25-jarig jubileum als rijksambtenaar. Hij was onder andere werkzaam geweest in Palembang op Sumatra. Hij begon er in de tijd van de kolonie Nederlands-Indië, maar is daarna nog een aantal jaren in het onafhankelijke Indonesië gebleven. In 1951 werd in Palembang zijn zoon George geboren.

Hij is bestuurslid geweest van MvR. In die functie is hij te zien op de pagina van Theo 'Spaghetti' Derksen. Drie zoons van hem speelden in het 1e van MvR: Charl, Nan en Rob. Rob is leraar op de Metzo, Doetinchem

In de Graafschapbode van woensdag 29 oktober 1968 verscheen het volgende bericht over zijn jubileum.


25-jarig ambtsjubileum J.F.CH. SAULUS

's-Heerenberg – De heer J.F.Ch. Saulus, Latkampstraat 1 te 's-Heerenberg vierde op 7 oktober zijn 25-jarig jubileum als Rijksambtenaar. Saulus is aanvankelijk werkzaam geweest als ambtenaar bij de Dienst der In- en Uitvoerrechten en Accijnzen ressorterend onder het Ministerie van Financiën te Palembang (voormalig Ned. Oost – Indië). Na zijn repatriëring kwam hij op 10 december 1956 in dienst van het Telefoondistrict Arnhem. De directeur van het Telefoondistrict Arnhem complimenteerde Saulus met het bereiken van deze mijlpaal. Vele collega’s maakten van de gelegenheid gebruik om de jubilaris hun gelukwensen aan te bieden.