Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schasfoort, Henricus Marinus Johannes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Henricus Marinus Johannes Schasfoort was van september 1951 tot september 1955 kapelaan van de parochie St. Jan de Doper in Kilder.

Kilder was na zijn priesterwijding zijn eerste standplaats. Bij zijn aankomst was pastoor Van Weerdenburg er nog, maar die vertrok in de zomer van 1952 naar Wijk bij Duurstede. Diens opvolger was pastoor Korrel, met wie kapelaan Schasfoort zijn langste tijd in Kilder heeft samengewerkt.

Kapelaan Schasfoort werd in september 1955 overgeplaatst naar Rijsenburg, in 1960 naar Arnhem en in 1965 naar Amersfoort, zijn laatste standplaats als kapelaan. In mei 1969 werd hij pastoor in Doorwerth, waar hij in 1976 zijn 25-jarig priesterjubileum vierde. In de tussentijd was hij tevens benoemd tot deken van het dekenaat Wageningen.

Pastoor Korrel vestigde zich na zijn emeritaat eind 1969 in Doorwerth, waar hij op 22 augustus 1972 overleed. Pastoor Schasfoort plaatste toen namens diens familie, vrienden en oud-collega's een rouwadvertentie in enkele landelijke dagbladen. Hij heeft ook de uitvaartdienst van zijn oud-collega verzorgd.

In de archieven van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters is slechts één vermelding van Schasfoort gevonden: zijn inschrijving in het bevolkingsregister van Culemborg als student aan het kleinseminarie aldaar. Er is geen geboorteakte van hem gevonden en evenmin kon worden achterhaald waar hij overleden is.

Bronnen