Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Simons, Meijer

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Meijer Simons was in 1813 een van de ondertekenaars van de namenlijst betreffende de Joodsche Bevolking. Zelf staat hij met zijn zoon Isaac en zijn moeder ook op deze lijst. De andere ondertekenaars waren Abraham Marcus en Salomon Roodschild.

Simons werd op 20 maart 1760 ingeschreven in het geboorteregister van de Israëlitische gemeente in 's-Heerenberg. Zijn ouders waren Isaac Simons en Sebella Lazarus (die ook als Pes Lasserius voorkomt). Hij trouwde met Merianna Cohen. Hun zoon Isaac werd op 10 september 1792 ingeschreven in voornoemd geboorteregister. Hij was kerkmeester van de synagoge.

Zijn vrouw overleed in 's-Heerenberg op 13 april 1817. Hij hertrouwde op 17 oktober 1819 in 's-Heerenberg met Carolina Pool, geboren op 6 juni 1778 in Borculo als dochter van Eliazer Pool en Isselina van Tol.

Simons overleed op een nog niet achterhaalde datum, waarna zijn tweede vrouw nog op een aantal achtereenvolgende adressen in 's-Heerenberg heeft gewoond, laatstelijk bij Simon Cohen. Bij hem in huis overleed zij op 3 april 1855, 84 jaar oud.

Bron